View Single Post
Staro 17.11.2015., 20:52   #724
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Nema, zato jer poanta "štednih žarulja" je da zamjene obične žarulje koje ljudima svijetle po cijele dane, sve ovo ostali što mi radimo je toliko zanemarivo da je komično.
Naravno da je manja potrošnja, jer je 12W manje od 60, 75 ili 100W ali na računima su to lipe eventualno koja kuna.
Onaj tko više primjeti razliku su firme koje mjenjaju svoju brutalno potrošačku rasvjetu sa LED rasvjetom. Tipa reflektori ili lampe od kW zamjene za 200W LED i slično, oni osjete razliku, ali mi u kući ne baš.
Zato je nekad bolje da koristimo "najzdravije" svjetlo, svjetlo od žarne niti pa nek i troši više, nego da kvarimo oči sa lošim proizvodima.
Zasto bi se s LED-om kvarile oci u odnosu na zarulju sa zarnom niti?
Inace usteda nije bas zanemariva, sad mi je doslo da sam u pretplati 200kn to je znaci ako se ne varam kroz sest mjeseci.
Prijatelj je uzeo LEDice iz solar shopa i kaze da nije bas zadovoljan, uzeo ih je uz onaj kupon iz jutarnjeg za 10kn.
Ja sam prvo kupovao ledice od osrama, ali sam ostatak sve uzeo iz Ikee jer mi se cini dobra kvaliteta i dobro svijetle ove od 12/13W kao i one od 6W.