Citiraj:
Autor Mar
Upravo smaza jednog Pale Ale Zmaja i...
Ne mogu reći da sam oduševljen, mislija sam da će biti manje gazirano.
Sviđa mi se što nije slatko nego je gorkasto, ali mi je aroma previše intenzivna i previše vuče na voće. Ne mogu se sjetiti sad, ali ima isti miris/aromu kao nešto što sam jeo/pio kad sam bija mali.
Ta mango-naranča je fora na prvu, ali previše dominira do te mjere da se pitaš piješ li pivu ili radler.
Više nade polažem u Porter.
|
Radi se o american pale ale pivu i to je jedna specifična vrsta pive koja se dosta pije u Engleskoj, Irskoj itd...meni je odlično i baš mi je drago da su naše male craft pivovare odabrale tu vrstu pive
BTW, kupio sam i ja ono pšenično iz Kauflanda...to je jedno od piva koje se toči na oktoberfestu i stvarno je odlično..ali samo onima koji vole njemački weiss (pšenično)
Kod nas je problem (kad se radi o ocjenjivanju pive) što ljudi nemaju veliko pivsko iskustvo pa sve uspoređuju sa užasnim domaćim lagerima tipa žuja, pan, karlo itd. Tomislav je dobar ali po meni ni blizu tamnog velebitskog a da ne pričam o crnim, slavom ovjenčanim strancima, tipa Bernard itd...Nažalost, problem Tomislava je što i njega puni zg pivovara, znači voda za k, pa onda alkohola ko u priči itd. Točeni je ipak dosta bolji nego taj u boci.