Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 20.08.2015., 11:46   #33271
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma nikakav pekmez... prereži šljivu malo da možeš izvaditi košticu i u sredinu usipaj malo šećera

cijelu stavi u knedlu i zahvalit ćeš mi kasnije
Mi smo uvijek stavljali polovice šljive (neka velka sorta bistrica) posipane šećerom s nutarnje strane, isto super. Makar ja jednako volim i varijantu s pekmezom. Još na domaćoj svinjskoj masti zapečeno s prezlama, hijaooo, predobro.

Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Yeb'le vas knedle i šljive.
Danas za ručak nekaj iz repertoara "kaj su jeli naši stari" ( makar i sam lagano ulazim u tu kategoriju )

Čušpajz iliti varivo od krastavaca. Treba upotrijebiti krastavce koji su već zreli i nisu više podobni za salatu.

Lagani ajnpren/zafrig, poprašit sa slatkom paprikom, ubaciti nekaj suhoga po želji ( kobase, špek na kocke ), dodati 3-4 krastavca narezana nešto deblje nego za salatu i par krumpača na tanje ploške.
Podlijati vodom po potrebi te začiniti po želji vegeta/sol i biber mljeveni obavezno.
Nek se krčka pol ure i to je to.
Istina, za dva sata si gladan al' je fino...
Ak neko varivo ne volim, onda je to od krastavaca. Općenito, ne volim friške krastavce pa valjda zato

Ma yebo knedle, jučer sam manje više bezmesno jeo, danas mora neka mesina past