Citiraj:
Autor Nixis
Točno to, neka Samsung i ostali proizvođači probiju granicu od 20MP (osim Xperie Z), ali neka to onda bude bomba kamera, jer Z1 i Z2 po meni rade loše slike, G3 ih pere samo tako.
...
|
Kamere na pametnim telefonima i sada imaju više MP nego li ih itko treba. Trebaju raditi na kvaliteti slika i dizati to, a pustiti MP na miru.
Općenito, nema tu više nekih revolucionalnih pomaka, ali bi trebali ići u Apple smijeru, da rade dobru i dugoročnu podršku za telefone i software koji će jednostavno raditi.
Kupio S6 Edge neki dan, i jedan od glavnih razloga zašto sam kupio S6 (iako sam HTC fan) je kamera. It just works. Točka.
Ostalo s software strane je bolje kod HTC-a. Sense glađe radi i ima više korisnih opcija. Npr. pri prvom korištenju, i instaliranju početnih aplikacija mi je S6 zablokirao, tj. nije više touch radio na početnom ekranu.
Sinoć instalirao OpenVPN Connect aplikaciju koja je radila bez problema na HTC-u, dok na Samsungu ne mogu stisnuti OK tipku kada me pita da li vjerujem ovoj aplikaciji da preuzima sav internet promet na sebe... mislim ono.
- u dialer aplikaciji kada pronađeš kontakt preko onog brzog biranja, ne možeš ući u kontakt karticu, samo nazvati ili poslati poruku
- u istoj dialer aplikaciji kada pronađeš kontakt preko brzog biranja, ne možeš ga nazvati odmah s swype gestom, nego prvo moraš spustiti tipkovnicu pa onda swype (zašto!?!?)
- samsung ne podržava vCard preko SMS-a, ali barem na novijim verzijama softwarea javi da je dobio neki SMS koji ne razumije, prije je samo ignorirao, nisi ni znao da ti je netko nešto poslao
- sms i email preferencijalni kontakti mi se sviđaju, to HTC uopće nema
itd... da ne dužim, još otkrivam sve i navikavam se na touchwiz, moram glavu početi mijenjati...

Telefon uglavnom radi dobro, al desi mu se svako malo da štucne. Valjda će to peglati nadogradnjama, nadam se.
I da, došao je s hrpom smeća. Od aplikacija kao tripadvisor, edmond, neka za hotele bukiranje i tako dalje, do standardnih samsung gluposti. Hrpu sam obrisao, onemogućio, ali ima još hrpa za koju ne znam da li smijem dirati.