Mislim da sam počeo kužit tu mrežu

prvo sam čupao kosu jer sam mislio da nikad to neću shvatiti (što je modem a što router, pa bridge, pa switch, extender, WLAN, LAN, WAN....uf) al mislim da polako sjeda...
Ako sam ja to dobro shvatio ovo je što trebam napraviti:
1. Zadržavam Optima modem (odnosno zamjenjujem ga Bnetovim modemom kad mi optima ugovor istekne). U principu nije bitno koji je modem (za sad imam wireless optima, al mogu si uzeti najobičniji Bnet modem...ne mora biti wireless....glavno da imam internet.
2. Taj šugi-vugi modem ukopčam Ethernet kablom u npr.
ASUS RT-AC68U wireless router i onda zaboravim na Optima/Bnet šugi-vugi modem i baratam s Asusom (zapravo, moram još taj šugi-vigi modem prebacit u Bridge mode)
edit: zapravo, uopće ne kužim zašto bi morao Optima/Bnet šugi-vugi modem prebacivat u bridge mode, ali ako kažete da moram, ja cu tako učiniti
3. U Asusa ukopčam svoja 2 kompa Cat6 kablom + Laptop preko AC standarda (i mobitele....šta god imam....možda Synology NAS uskoro
4. Podesim Asus wireless router prema tutorialima s neta....
5. Uživam u internetu na SVIM kompovima i umreženim kompovima u lokalnoj mreži gdje mogu ostvariti teoretsku brzinu prenosa podataka između kompova od 125 MB/s (znam da će ta brzina ovisiti od tome da li prebacujem s SSD-a ili mehaničkih diskova....ali toliko imam na raspolaganju, jel tako?
(sada ostvarujem 11MB/s)
Jesam ja to dobro shvatio?
Jel navedeni Asus dobar odabir? Hoće li sve to biti kompatibilno?
Asus je kup, al kao što rekoh, nije mi problem dati koju kunu više ako je proizvod dobar, a reviewi na netu su (meni kao laiku) jako dobri.
OK, ako imam blagoslov stručnjaka, još samo ostaje jedno pitanje koje moram proguglati: A što je to Tomato???