Citiraj:
Autor Igorr
E sad, jedino ne znam da li postoji i neki negativni efekt generalno sa staklima i projektorom (dakle ne zbog ulaza vanjskog svijetla nego baš zbog refleksija stakla s unutrašnje strane)? Možda sam upravo pitao pizdariju i jedva ostao živ, ali eto 
|
Postoji efekt ogledala
Citiraj:
Autor Gabre
ne znam sto si se nakacio na onog lika i njegov setup, ono je isto kompromis bio, samo sto lik ima suske pa je kupio relativno skupo i opet dobro.
to sto je soba komplet bijela, platno visoko, nema veze, vidis da je bitnije da lijepo izgleda nego da je funkcionalno.
ja kad budem selio i stavljao platno, ide dolje skroz do poda, mozda 30cm od poda, mozda
|
Kod mene to nebi šljakalo jer volim naslonit noge na tamburin pa nebi vidio dio slike
Zayebancija nastranu , cijela moja poanta je da se u gornjem slučaju slučaju implementacija kučnog kina mogla i bolje riješiti.
U biti
'mogla' je krivi izraz. Obzirom na angažman "onih koji znaju" , sve skupa se '
trebalo' bolje riješiti (bez diranja u samu prostoriju več čisto izbor platna , PJ te kalibracije) i baš zbog toga rezultat bode.
Čovjek je na početku fenomenalno sažeo srž 'problema' pa je šteta što se nije nastavilo u tom kvalitativnom nivou več otišlo kvragu. Bar ja to tako vidim.
Što se tiče kompromisa.
Kompromis je kad ja uz sliku volim i dobar zvuk pa složim samostoječi centar...a pošto mi se ne svidi utjecaj testera AT platna sa iBeya rastegnutog preko centra za probu to potegne dno platna na metar visine što je daleko od idealnog iako gledljivo.
Da ja kojim slučajem imam "normalni centar" ili stereo setup zbog čeka me ništa ne limitira, ali eto završim s dnom slike na metar zbog izbora neadekvatnog platna, to nebi bio kompromis več
propust.
Citiraj:
Autor Gabre
ovako ce biti ako bude po planu  ili barem blizu toga
|
Ima sitacija kad potpuno zaboravim da gledam film...
Dovoljno je bilo malo pažnje odvojene za riješit neke glavne refleksije / za istaknuti sliku...plus malo pažne za zvuk i kalibraciju.
S rasvjetnim ukrasima nema šanse da bih to mogao...
Citiraj:
Autor sodom
...Sada sam na stalno napetom.
|
Tebi treba veča dijagonala i 2.40 format a kod fiksnog platna je to jednostavno probati stoga.... kad krečeš?
Citiraj:
Autor Igorr
Pa što je najgore i tu je stvarno ležao dio argumenata protiv zavjesa, brate treba to i prat 
|
Velika muka skinit/vratit zavjese 3-4 puta godišnje?