Citiraj:
Autor vahha
Sve se priča o fury kako je dobar proizvod, ovo -ono što i jest ali zaboravaljamo slabije modele 300 serije! Možemo nabrojat "na prste" tko će si moć priuštit fury modele. Ostatak serije je totalni fail. Isključivo ću komentirat trenutne performanse 390 i 380 koji su nazanimljiviji široj gamerskoj populaciji. I jesu nešto brži od konkurencije bar u slučaju 380/960 i 390/970 ali zaboravljamo da je NV imala grafiče u tom rangu mjesecima prije AMD-a i gdje su zgrabaili veliki dio kolača. Pa ne mogu vjerovat da je 980 ponovo brži od 390x. Pa gdje to ima da izbaciš "nove" modele 9 mjeseci nakon NV a da nisu bar 15-20% brži od konkurentnih modela! Još treba pričekat je li AMD što uspio smanjit potrošnju istih jer koliko god mi zanemarivali potrošnju na razini godine, ako je nešto bolje u cijelom paketu onda je bolje i bolje će se prodat. Naravno sad je za očekivat da će NV smanjit cijenu 960/970/980 modela ali briga njih sada,prodali su ih kišu...pa 970 kartica je stara 9 mjeseci i drži cijenu više-manje ko prvi dan!
Tko će sada profitirat...onaj tko sad namjeravat kupit grafičku jer tek sad može birat.
Dugoročno jedino što može spasit AMD jest da sljedeću seriju izbaci kad i NV što je teško za očekivat.
|
da, to i ja primjecujem.. to je bilo opet i za ocekivat kad su ih vise manje renejmali..
ocito ce s vremenom doci i neki fury "skartovi" (to su svi oni do sada radili), tj. nano model i slicno,a tu se u biti jos nista ne zna ,a tu ce biti dosta prostora za kombinacije

..pitanje je samo koliko brzo i po kojim cijenama..
nekako mi se cini da s obzirom na refresh 300 serije ocekuju da je to dovoljno i da "imaju vremena"