Tema
:
Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke
View Single Post
17.05.2015., 19:22
#
16802
Nick7
Premium
Moj komp
Datum registracije: Nov 2004
Ja bi bas rekao da su psiholoski aspekti dobro rijeseni.
Nathan je namjerno vecinu toga (ukljucujuci opijanja) 'odradio' da istestira Ava-u, i Caleba.
Tj. da vidi hoce li AI biti u mogucnosti odglumiti empatiju i (za)navest Caleba da ju pusti van.
A sam AI je napravio ono sto bi i svaka normalna osoba: kad si zatvoren negdje, cilj ti je pobjeci od tamo, a ne se 'zaljubiti'.
Ujedno, AI je dokazao da nema empatije (sto se vidi kod hladnokrvnog ubijanja Nathana). To, naravno, ne znaci los AI. AI je imao cilj, i ispunio ga je - da se oslobodi.
-->
Citiraj:
Autor
Necto
Zamjerke mi nisu na koncept/ideju filma ali jesu na izvedbu tj. tehnicke i psiholoske elemente.
Ja bi bas rekao da su psiholoski aspekti dobro rijeseni.
Nathan je namjerno vecinu toga (ukljucujuci opijanja) 'odradio' da istestira Ava-u, i Caleba.
Tj. da vidi hoce li AI biti u mogucnosti odglumiti empatiju i (za)navest Caleba da ju pusti van.
A sam AI je napravio ono sto bi i svaka normalna osoba: kad si zatvoren negdje, cilj ti je pobjeci od tamo, a ne se 'zaljubiti'.
Ujedno, AI je dokazao da nema empatije (sto se vidi kod hladnokrvnog ubijanja Nathana). To, naravno, ne znaci los AI. AI je imao cilj, i ispunio ga je - da se oslobodi.
Nick7
Vidi profil
Pronađi još poruka od Nick7
Moj komp
CPU:
AMD Ryzen 5900X
MBO:
MSI MAG B550 Tomahawk AMD B550
RAM:
32GB (2x16GB) Patriot Viper Steel DDR4-3600
HDD:
Samsun 850EVO 500GB, Kingston A2000 1TB, 6x200GB & 2x400GB SAS SSD&RAID