Citiraj:
Autor silver_tip
Da. time sam se i ja mucio jedno vrijeme pa odustao. Problem je sto LAN portovi na sx finkcioniraju kao switch, t-com fw ima opciju da je jedan LAN izdojen i na openwrt se to moze a za dd-wrt ima nekih uputa no sve je nedoreceno...
Koliko sam citao davno i po sjecanju kada svi LAN portovi odu u WAN treba se logirati putem WiFi-a na njega i tek onda konfigurirati koji LAN port ce ostati WAN i to putem skripte ...
|
Nakon 2 popodneva provedena u istraživanju ove teme, odustajem. Nisam našao nigdje na netu gotovu konfiguraciju i dokaz da je netko to uopće uspio pod dd-wrt. Mislim da je najdalje došao kolega iz ovog posta:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1649
Ja nikako nisam uspio dobiti eth0.1 pa da prebacim WAN interface na taj VLAN. Jednostavno bi zapisao u NVRAM sve varijable, nakon restarta routera one se mogu uredno pročitati, nije ih zaboravio, ali GUI nije prikazivao ništa kao na slici. S time da bi ja kod igranja s VLANovima znao ostati i bez wifi pa je to i sto rizik jer jednom kad se WAN assignment prebaci na eth0, odu LAN portovi, da još izgubim i wifi ode dd-wrt jer reseta nema

Znači, preostaje samo OpenWRT.
Citiraj:
Nadalje, ako fleshate neku noviju veziju iz 2014 pa nadalje i nema pristupa routeru treba napraviti hard reset da se dobijete Failsafe UI i onda prvo treba stavit ovaj http://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2...763/uImage.bin
Kada flesh prodje i svjetle 3 lapmpice na routeru, provjerit samo dali mu se moze pristupit na 192.168.1.1 ali nema potrebe mjenjat/stimat postavke, samo provjera dostupnosti...
Onda ga treba ugasit, stisnit reset i upalit da ponovo dodje Failsafe UI i onda opet novi uImage.bin ide... recimo ovaj je provjeren i radi kod mene.
|
Ja sam iz webui flashao 04-09-2015-r26653 (gigaset_sx763-webflash-firmware.bin) misleći da bi u novijoj verziji moglo biti kakvih promjena, ali nakon toga router se više ne boota. Svijetli samo power i LAN koji uštekam, wifia nema. Pinga se na 192.168.1.1, telnet i ssh konekcije odbija, failsafe UI dolazi jedino ako držim reset tipku kod paljenja par sekundi. Problem je što nijedan image, niti ovi za koje si dao link ne prolaze. Kad stisnem "submit", firefox ostane vrtiti, a chrome izgubi stranicu, kod greške mu je ERR_CONNECTION_RESET. Ista priča linux/windowsi. Praćenjem mrežnog prometa vidim da nema prometa, mpar kB nečega, ali sigurno ne par MB koliko je image.
Nisam znao da ide pvo uimage.bin pa onda još jednom webflash, ostao sam u uvjerenju da je jedno za failsafe ui, a drugo za kasnije nadogradnje kroz weui. Čini mi se da mi je 2013 čak i prolazio upgrade tako.
A čemu služi preflash_bootloader.img koji je u svakom folderu od dd-wrt?
Pokušao sam debrick po ovim uputama:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1181
Ali uvijek je isti gore opisani problem s failsafe ui.
TFTP - koji su preduvjeti da to radi, koji primary, secondary itd. bootloader to radi?
Jer meni se ne javlja štogod radio, server je živ, isti program i image kojim sam već jednom prije 2g debrickao router, ali ovaj put router uopće ne pristupa tftp serveru.
Što dalje, serijski interface?
Malo mi to bezveze isprobavati ako je failsafe očito živ.