Citiraj:
Autor sparr0w
Ne, dobio sam novu graficku i kutiju od te graficke zbog tog serijskog broja, ali ona tanka kutija s driverima i priborom je iz stare kutije.
|
Sve je u redu s time. Napravili su tako jer su tvoju grafičku tretirali kao DOA kako bi ti bili u mogućnosti odmah dati drugu,a na tvojoj kutiji s driverima/priborom su se vidjeli tragovi korištenja. U protivnom se trgovcu može desiti da dobije nazad taj isti popravljeni uređaj u takvoj ambalaži, a to im je samo šteta. To je interna procedura između trgovca i ovlaštenog distributera/servisa i zahtjeva da ambalaža bude kako bi stari rekli cakum/pakum
Inače da se malo osvrnem na ove priče o rokovima.
Valjda vam je svima jasno da je zakonski rok - razuman rok (što god to značilo).
Više manje sve normalne trgovine brinu o tome da kupac čim prije dobije svoj reklamirani poziv nazad jer takvi kupci su trošak trgovcu.
Često se dešava da sam trgovac nema puno utjecaja na rok servisa.
Sad vidio sam tu par nadobudnih koji očito dođu i deru se po dućanima navodeći zakone o kojima u većini slučajeva nemaju pojma i ovaj dio posta je namjenjen takvima.
Moj savjet vam je da često mjenjate trgovine di kupujete jer će vam se prije illi poslje takav stav obiti o glavu.
Stvar je u tome što takvim ponašanjem ćete u nekom slučaju možda ubrzati cijeli proces za dan/dva i dovoljno iziritirati trgovca di ste porizvod kupili da na svoju ruku pokuša nešto ekstra, ali u svakom slučaju nećete si napraviti neku preveliku korist.
Ono što će sigurno biti je da će vas taj trgovac zapamtiti i sljedeći put kad budete imali neku situaciju koja je 50/50 dobit ćete kajlu umjesto da vam se izađe u susret. A desit će se da ste izgubili račun ili jamstveni list ili bude proizvod jedva primjetno oštećen i slično.
Nikako ovim postom ne sugeriram da kupac tj mi forumaši trebamo šutjeti u slučaju kada se trgovac/trgovina odnosi nekorektno prema nama, ali sami rokovi rješavanja reklamacije najmanje ovise o trgovcima tako da ukoliko imate trgovinu gdje ste zadovoljni cijenama i sulugom nemojte sami sebi raditi medvjeđu uslugu galamljenjem i pametovanjem jer vam grafa na kojoj "rendate važan video materijal" (točnije vrtite 3dčmark) nije zamjenjena još prije nego se pokvarila