Citiraj:
Autor burmuz
Ja napišem da treba privatizacija, znači ono da je dinamo ustrojen kao firma u privatnom vlasništvu, dioničko društvo.
|
I onda dođe recimo jedan kao Matešić i odluči o preimenovanju kluba iz Dinamo Zagreb u Red Bull Zagreb. Nije ni privatizacija baš tak odlična kakvom je želiš prikazati.
Citiraj:
Autor burmuz
Znači plaća porez, doprinose i sve prema zakonima kao i svaki drugi obrtnik. Tebi ne paše.
|
Da je Dinamo ustrojen kao svaki iole normalniji klub (uključujući i tvoj Realčić), vodstvo kluba bi birali članovi, no neovisno o tome što bi klub
vodililjudi, plaćali bi se porezi, doprinosi i sve prema zakonima kao i svaki drugi obrntik.
Mislim, ispravi me ako griješim, ali Hajduk posluje na takvom principu, iako, imaju dugova više nego grčka, ali plaćaju sve poreze i davanja...
Citiraj:
Autor burmuz
ali da ti i takvi birate tko će i na koji način poslovati klub i raspolagati sredstvima.Znači ista spika kao i sad, ali nije Mamić nego su "članovi". Neće ići burazeru, kao što ni ovo s Mamićem neće ići još dugo. Budite dioničari, u čemu je problem?
|
Očito ti nije jasna razlika između DIONIČARA i ČLANA.
Dioničar je u klubu tak dugo dok ima svoje dionice. Član (ili u ovom slučaju neki predstavnik kluba izabran od članova) je u klubu tak dugo dok - plaća članarinu i tak dugo dok članovi glasaju za njega. Primjer si opet možeš uzeti na svojem voljenom klubčiću. Dragi Florentino je pred 10ak godina odlepršao s mjesta predsjednika jer je izgubio na izborima, da je imao dionice, nikad ne bi otišao iz kluba.
Citiraj:
Autor burmuz
Zašto bi se iz proračuna davalo za udrugu koja obrće milijune i posluje kao privatna firma. To se protivi više zakona i to nije uredu.
|
A odadkle tebi ideja da bi se Dinamu davalo iz proračuna da je ustrojen na principu 1 član = 1 glas ?
Citiraj:
Autor burmuz
Činjenica je da, i to sam baš detaljno proučio retoriku ekipe što se zalaže za "demokratski dinamo" da bi oni j.. a da im ne uđe. Znači javne pare i beneficije da, ali da oni odlučuju. Eh, isti klinac kao i Mamić i ekipa.
|
Profulao si poantu frende. Oni koji se zalažu za demokratski Dinamo bi htjeli da sami mogu odabrati predsjednika kluba i ostale nadležne figure, a ne da imaju nekog diktatora koji Dinamo pretvara u svoju prčiju i radi što ga volja. A to bi se npr. baš desilo i sa privatizacijom.
Citiraj:
Autor burmuz
Neka mi netko kaže jesam li ja lud ovdje ili poremećen ako se zalažem za transparentnost i funkcioniranje poduzeća na prinicipu na kojem rade gotovo sve najveće kompanije na svijetu?
|
Moja preporuka bi bila da prvo proučiš na kojem principu funckioniraju nogometni klubovi