View Single Post
Staro 16.12.2014., 09:32   #268
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Stvari nisu dvodimenzinalne. Ako nije zbog zdravka i ostatka mafije drito onda je zbog -nezanimljive, neregularne i namještene lige. To je sve uzročno posljedično - riba smrdi od glave...

Jel bi ti išao na utakmice kluba kojim drma lik koji te posredno potkrada (novac od poreznih obveznika, nije platio porez na transfere od preko 100 mil. eura zbog raznih caka, a tebi će danas sutra ponovo odrezat od plaće)? Lik koji je od kluba koji nije privatan napravio privatnu prčiju koja služi za osobno bogaćenje - i još da gledaš to i podržavaš. Ljudima se to sve zgadilo - emocije ne možeš birat. Možda ti ne razmišljaš tako, al prosječan zagrepčanin da - prazne tribine govore sve...
Čekaj malo. Ovo mi je fkt smiješno već. Prvo, nisi odgovorio na pitanje. Fantastična četvorka kojoj se gadi gazda i način poslovanja, nisu se žalili dok je kapalo u džep njima. Objasni to. Zašto nisu rekli: nama taj prljavi novac smrdi, nećemo igrati u takvom klubu.
A druga, još važnija stvar. Ja napišem da treba privatizacija, znači ono da je dinamo ustrojen kao firma u privatnom vlasništvu, dioničko društvo. Znači plaća porez, doprinose i sve prema zakonima kao i svaki drugi obrtnik. Tebi ne paše.
Koliko sam imao prilike shvatiti, ti se zalažeš za to da dinamo bude udruga, da ima beneficije kao takva, ali da ti i takvi birate tko će i na koji način poslovati klub i raspolagati sredstvima. Znači ista spika kao i sad, ali nije Mamić nego su "članovi". Neće ići burazeru, kao što ni ovo s Mamićem neće ići još dugo. Budite dioničari, u čemu je problem?
Zašto bi se iz proračuna davalo za udrugu koja obrće milijune i posluje kao privatna firma. To se protivi više zakona i to nije uredu.
Osobno nisam ni za ni protiv nikoga niti sam čiji odvjetnik. Činjenica je da, i to sam baš detaljno proučio retoriku ekipe što se zalaže za "demokratski dinamo" da bi oni j.. a da im ne uđe. Znači javne pare i beneficije da, ali da oni odlučuju. Eh, isti klinac kao i Mamić i ekipa.

Neka mi netko kaže jesam li ja lud ovdje ili poremećen ako se zalažem za transparentnost i funkcioniranje poduzeća na prinicipu na kojem rade gotovo sve najveće kompanije na svijetu?
burmuz je offline