Citiraj:
Autor sodom
Da, nisam baš HC, iako svaki dan gledam PJ (navečer). Uz PC i TV uspijem na godišnjoj razini nabit nekih 1000-1500 sati.
|
Dakle ,to se nabije uz nekih 3-4 sata dnevno ili cca 2 filma i koja serija svaki dan. S obzirom da večina ljudi nema takve navike , u tim slučajevima zaista ne vidim prednost LED projektora osim ako netko ima plan da to koristi sljedečih 10 godina....što mi je malo vjerovatno da če se i desiti jer za 10 godina sigurno če se moči kupiti više za manje ...inflacija naravno nastranu

Jedina prednost koju vidim je ono što si istaknuo zbog čega voliš LED - stabilnost svjetline kroz vrijeme. No večina ljudi ne razmišlja o tome več čistoj dugotrajnosti u odnosu na klasične projektore....a ni klasične projektore ne iskoriste do krajnjih mogučnosti ako nisu jedni od onih "manijalka"
A s obzirom da su svi jeftiniji LEDovi nekako osakačeni u usporedbi s klasičnim projektorima , ja bi osobno uvjek išao na klasiku. Bar za sada dok se sljedečih godina ne razviju stvari u smjeru lasera i 4K pa normalni projektori budu pristupačni.
Citiraj:
Autor sodom
A tako, fino. Ako koji dan budeš raspoložen za sliku-dvije znaš koju temu treba bumpati. 
|
A projektor ko projektor / ko svaki drugi.
Radije bi bumpao temu s nečim što se ne vidi na sve strane.
Kad uhvatim volje složim kakvu slikovnicu...
Citiraj:
Autor jura_19
Uzmi lg pb60g, 3000 kn, isto led dlp, imam ga oko pola godine i odličan je...
|
Prodat češ mu ti svoj 2000 kn?
Nego , znaš onaj tip slika koje ispadnu tako dobro da si pozitivno iznenađen i odusevljen projektorom te ti dode da ga kupiš ?
E , ta slika koju si zaljepio je čista suprotnost.
Citiraj:
Autor mbuljuba
naj vjerojatnije odustajem od kineskog projektora
|
Odlično
Citiraj:
Autor mbuljuba
dali mi možete malo pojasniti spec. kod drugih projektora
|
Specifije je teško uspoređivati između brendiranih projektora a u slučaju Brand PJ vs. Kineski PJ , to nema nikakvog smisla.
Citiraj:
Autor mbuljuba
ako ovaj LG gore ima samo 100 lumena i dobru sliku, onda bi
BENQ od 3000 lm mogao koristiti za javnu rasvjetu
|
Zar LG nebi trebao biti 500 Lumena ?
Citiraj:
Autor mbuljuba
benq nije led ali ima 10 k sati
dali je to stvarno
|
Koji BenQ iam 10 k sati?
Ako neki polovnio PJ ima 10k sati iza sebe eto ti razlog za tražiti popust.
Citiraj:
Autor mbuljuba
... ili mogu očekivati da će nakon 100 sati
biti negledljivo
|
Ajde da ode lampa ili DLP ili LCD tj da imaš neki kvar koji se može desit s svime .....ali u 100 sati ne može pasti intezitet osvjetljenja niti se desiti degradacija DLPa ili LCDa da bi ti to odjednom smetalo.
Zbog čega te brine negledljivost slike nakon 100 sati?
Citiraj:
Autor mbuljuba
dali je rez. možda presudna 800:600 , 1024:800
|
Meni je važniji omjer nego rezolucija ali ne želimo svi istu veličinu slike niti nam je svima kauč na istoj udaljenosti tako ....
Spomenuo si da želiš 100" sa 5 metara ?
Citiraj:
Autor mbuljuba
dali je 16:9 puno bolji od 4:3 za filmove , ne smetaju mi crne linije
|
Ukoliko nemaš u planu nekakav razradeni masking sistem ostavi se 4:3 formata. Kontrast kod projektora nije neka radost pa nebi imao crne crte več bljuzgu. Ima još razloga protiv ali čemu komplicirat
Citiraj:
Autor mbuljuba
koje marke su bolje epson,LG,benq,optoma,panasonik,dell,acer,casio,itd
a od kojih bi trebao bježati
|
Mislim da te to nebi trebalo opterečivati za 2000kn...
Citiraj:
Autor mbuljuba
naj radije bi uzeo polovan ,ali ako lampa nakon parsto sati oslabi
neću ga imati prilike gledati ni godinu dana
|
Pad inteziteta svjetlosti se dešava postepeno i zbog toga nije baš primjetno.
Isto kao kad se lagano debljaš i ne vidiš razliku dok ne pretjeraš.
A u isto vrijeme s sretneš s prijateljem kojeg davno nisi vidio i ovaj ti kaže da si se usvinjio
Citiraj:
Autor mbuljuba
po snimkama sa youtubea i ne izgledaju tako loše projekcije
dali je to uopče mjerodavno
|
Gore je jura okačio sliku na kojoj LG izgleda ko nekakvo smeče od projektora a ja sam ti puknuo link na par boljih fotografija slike istog projektora. Istina je naravno negdje između.....
Meni slike uvjek ispadaju nekako šugavo a kad gledam filmove slika je stvarno ok....