To sam i sam mislio no mislim da bi ukupna visina sjedista bila previsoka cak i da se mehanizam od obicne stolice spusti skroz do kraja.
Kad se ne sjedi u naslonjacu mjere su sljedece:
1. Visina sjedista je 42cm.
2. Visina naslona za ruke je 54cm.
3. Visina od poda pa do rupe sjedista za osovinu okretnog mehanizma je 18cm.
I sad primjerice da je osovina od obicne stolice 25cm kad je skroz spustena i da na to stavis sjediste naslonjaca dobijas:
42-18=24cm je visina sjedista naslonjaca.
24+25=49cm ukupna visina sjedista naslonjaca sa postoljem od stolice.
Ok, 49cm visine sjedenja je jos i prihvatljivo jer mogu podic monitor 20cm ako treba ali noge onda "skoro pa vise" i posto mi je stol visine 72cm
tih 7cm visine bi mi smetalo da noge zguram pod stol tj. ne stolu nego dasci koja se izvlaci za tipkovnicu.
Sad je sve na mjeru, centar ekrana monitora je na ~97cm visine i kad se zavalim u naslonjac sredina ekrana mi je ravno u visini ociju.
Udaljenost od ekrana mi je 90cm do ociju, 22 incha - nije full hd monitor !
Kako je naslon za ruke 54cm na 55cm sam si montirao pomocnu povrsinu - dasku za mis i to je sad sve na dohvat ruke.
Mis, tipkovnica, pojacalo da se ne moram pomjerati iz nalonjaca nikud osim ako treba nesto ustekati u kuciste ili ugasiti monitor...
Do nove godine ide novi radni kutni stol na mjeru bas prilagodjen tom naslonjacu pa mozda budem mudrovao dali ga staviti na
mehanizam od stolice mada za 20g nisam uvdio potrebu da se "nasetavam" sa stolicom ljevo-desno itd... rotacija da i to mi je falilo u fotelji
ali kud da "secem" sa stolicom ako mi je sve na dohvat ruku ?