Citiraj:
Autor Neo-ST
Mislim da je situacija obratna. Sa poslovnog stajališta, to je sasvim logično.
Bi li ti, kao firma, gurao na svoje uređaje neki WP sustav, koji je do nedavne 8.1 verzije bio debelo zaostao za konkurencijom, znajući statistički da ga nitko neće, pa tako i riskirao svoju prodaju zbog toga ?
|
Ne
Zamisli da si average user i da kupuješ jeftiniji smartphone. Umjesto da ti prodavač ponudi Windows Phone nudit će ti neki Samsungov odron tvrdeći da će raditi kao Galaxy S5.
I ti ćeš kupiti mob koji će za 3 mjeseca štekati i raditi ko govno, kao što i je.
E sad, kod nas je relativno dobra situacija jer ja osobno (ne kažem generalno) vidim WP-ove skoro kao Androide i puuuuuno manje nego iPhone. U SAD-u je drugačija situacija gdje prodavači i operateri maltene forsiraju iPhone i Galaxy, bez obzira zanimaš li se ti direktno za WP.
Čak, malo ću i offtopičariti, se to događa i ostalim proizvođačima, nevezano uz OS. Malo tko će ti ponuditi primjerice Xperiu Z2 ispred Galaxyja S5 iako je mob za mene milijardu svjetlosnih godina ispred S5.
Da postoji agnostički pristup svemu i da se mobovi kupuju po potrebama kupca a ne forsiranju modela "s beneficijama" situacija bi bila vjerujem drugačija. Ponavljam, ne samo za WP nego i za ostale Android OEM-ove.
EDIT: Prema tome bi svi osim Samsunga trebali odustati od Androida.