Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 12.08.2014., 12:39   #30838
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
električni roštilj... oko toga sam imao raspravu s burazom dok smo ovu mesinu pekli. Njemu se sviđša klopa s električnog, a meni je to svetogrđe
ja sam u takvoj poziciji da mi na moru (maslenica) nije nikada napravljena vanjska pečenjara/kamin, a iskreno tamo podno velebita sa iznenadnim random naletima bure baš i ne bi "na cigle" radio roštilj bikoz nemam para za otplatiti izgoreno selo

dakle osuđen sam na taj el. roštilj i gore je meso ono baš crap totalni... ajde oke je recimo ražnjić sa čiketinom, špekom i povrćem... like this:

Pohrani.com

ispod redom u vodu: češnjak, svježe ubrani ružmarin, maslinovo da to sve ne izgori (odmah) i sol... jer eto... ima se soli pa se dobije slana para preko ribice

Pohrani.com

Citiraj:
na Kvatriću u Žumberčanki sam uzeo ramsteke i vidio pečenice, ali na kraju pečenice nisam kupio. Inače izvrsna mesnica, dobio sam preporuku za nju i fakat je super. Kvalitetno meso i ljubazno osoblje s kojim se sve možeš dogovoriti i uz to razumne cijene. Uzet ću u nekoj prilici opet nešto tamo, možda i pečenice probam
ja sam se preporodio od kad mi se igomat otvorio prek puta kuće... napokon dobro i meso i mesne prerađevine.

još se skompo s mesarom pa imam čabe uslugu pacanja i držanja mesa u komori do samog roštilja, što je stvarno life saver kada se radi veća količina roštilja bikoz u frižideru nema mjesta za prdac.

Citiraj:
Uh to je must, za kotlovinu. Stari je našao nedavno par kila vrganja, jedva sam ga nagovorio da mi sačuva malo za ovu zgodu
ja ih isto znam dobiti od frendova, ali to je sve na kapaljku... idući put obavezno nutra ide to.

Citiraj:
A gdje je tu gušt glodanja kosti?
ako čitaš pažljivo vidjet ćeš da sam se ispravio

Citiraj:
Ajde baš me zanima, inače su mi pečenice i kobasice zadnje na repertoaru za jest s roštilja.
pa iskreno i meni... nekad imam krejvingz za njima, ali to je više zbog senfa iskreno kojeg pomiješam sa hrenom.

od kada su ove u igri prioriteti su se promijenili u moram-ih-imat-svaki-put

Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Hint: kad god radim kotlovinu šaku suhih vrganja sameljem u starom mlinčeku za kavu i ubacim zadnjih 10 minuta. Uz to, obavezna je žuta mrkva i svakako roštilj kobase.
Osnova za kotlovinu mi je u pravilu vratina i par komada carskog kojeg u startu ispečem da izađe većina masnoće.
Neće škoditi ni jedna sv. nogica raspolovljena po duljini ili dobar komad juneće/goveđe kosti s ligamentima i srži.
Od biljnih začina koristim peršin i ljupčac (vegeta) a final angels touch je 2-3 deci bijelog kiselijeg vina.

Usput, da sam znal da je kod Roberta takav hrkljuš, došel bi pa makar i pješice...
hvala za ove old skul hintove
syss je offline   Reply With Quote