Citiraj:
Autor Roberto
električni roštilj... oko toga sam imao raspravu s burazom dok smo ovu mesinu pekli. Njemu se sviđša klopa s električnog, a meni je to svetogrđe 
|
ja sam u takvoj poziciji da mi na moru (maslenica) nije nikada napravljena vanjska pečenjara/kamin, a iskreno tamo podno velebita sa iznenadnim random naletima bure baš i ne bi "na cigle" radio roštilj bikoz nemam para za otplatiti izgoreno selo
dakle osuđen sam na taj el. roštilj i gore je meso ono baš crap totalni... ajde oke je recimo ražnjić sa čiketinom, špekom i povrćem... like this:
ispod redom u vodu: češnjak, svježe ubrani ružmarin, maslinovo da to sve ne izgori (odmah) i sol... jer eto... ima se soli pa se dobije slana para preko ribice
Citiraj:
Autor Roberto
na Kvatriću u Žumberčanki sam uzeo ramsteke i vidio pečenice, ali na kraju pečenice nisam kupio. Inače izvrsna mesnica, dobio sam preporuku za nju i fakat je super. Kvalitetno meso i ljubazno osoblje s kojim se sve možeš dogovoriti i uz to razumne cijene. Uzet ću u nekoj prilici opet nešto tamo, možda i pečenice probam 
|
ja sam se preporodio od kad mi se igomat otvorio prek puta kuće... napokon dobro i meso i mesne prerađevine.
još se skompo s mesarom pa imam čabe uslugu pacanja i držanja mesa u komori do samog roštilja, što je stvarno life saver kada se radi veća količina roštilja bikoz u frižideru nema mjesta za prdac.
Citiraj:
Autor Roberto
Uh to je must, za kotlovinu. Stari je našao nedavno par kila vrganja, jedva sam ga nagovorio da mi sačuva malo za ovu zgodu 
|
ja ih isto znam dobiti od frendova, ali to je sve na kapaljku... idući put obavezno nutra ide to.
Citiraj:
Autor Roberto
A gdje je tu gušt glodanja kosti? 
|
ako čitaš pažljivo vidjet ćeš da sam se ispravio
Citiraj:
Autor Roberto
Ajde baš me zanima, inače su mi pečenice i kobasice zadnje na repertoaru za jest s roštilja.
|
pa iskreno i meni... nekad imam krejvingz za njima, ali to je više zbog senfa iskreno kojeg pomiješam sa hrenom.
od kada su ove u igri prioriteti su se promijenili u moram-ih-imat-svaki-put
Citiraj:
Autor panoramix
Hint: kad god radim kotlovinu šaku suhih vrganja sameljem u starom mlinčeku za kavu i ubacim zadnjih 10 minuta. Uz to, obavezna je žuta mrkva i svakako roštilj kobase.
Osnova za kotlovinu mi je u pravilu vratina i par komada carskog kojeg u startu ispečem da izađe većina masnoće.
Neće škoditi ni jedna sv. nogica raspolovljena po duljini ili dobar komad juneće/goveđe kosti s ligamentima i srži.
Od biljnih začina koristim peršin i ljupčac (vegeta) a final angels touch je 2-3 deci bijelog kiselijeg vina.
Usput, da sam znal da je kod Roberta takav hrkljuš, došel bi pa makar i pješice...  
|
hvala za ove old skul hintove