View Single Post
Staro 09.07.2014., 14:15   #1211
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Vidim puno ljudi kao referencu prilikom rasprave koristi izraz " za izgledat dobro"
što to konkretno znači?
Evo npr visina 180 čovjek osrednje konstrukcije koliko je to kg ? 75kg, 85kg, 95kg 105kg?

75kg - možeš jest bilo što ne treba ti 150g proteina dnevno samo nemoj jest pizdraije

85kg - skoro isto kao gore

95kg - malo ozbiljnija prehrana opet netreba jest 150g proteina dnevno

E da treba par godina trening nekom možda i 10 za postići ovo nekome možda 2 ovisi o genetici, treningu, odakle si krenuo trebaš se udebljat 20kg ili smršavit 10....

105kg - treba trenirat cijeli život, jest zdravo i imat gene za to a ako ti je baš napeto nema tu pomoći od proteina, ili u psihijatra ili po anabolike ako ne ispunjavaš prvo navedene uvjete.

Što da sad kažem da ja na 180cm i npr 85kg nisam nosio ni blizu 50 grama proteina dnevno a trenirao svaki dan (svaki) , ili da prijatelj na 93-94 kg izgledao "za usrat se dobro" a također niti 50g proteina dneno bez ikakvih suplemenata, ili znam momka koji uz 250+ grama proteina i metan nije mrdnuo preko 80kg?

Treba trenirat pametno i jesti zdravo a ne za droučak sendvič sa parizerom i onda kuru metana i 5 mjerica wheya dnevno pa se čudit kako si ostao na 80kg. Treba bit svjestan da za izgradit 15kg kvalitetne mase prirodnim putem trebaju godine i sve je lakše

Koliko Vas je koji reklamirate unos od 2-3g proteina minimm dnevno pokušalo trenirat sa 1g npr 1 godinu?
Odmah da se ogradim svi smo različiti nekom možda i odgovara u dane težih treninga 250g proteina dnevno možda i više ali nekom npr netreba ni 50 nego mu bolje paše po kila manistre ili krompira :P

Treba poznavat i slušat svoje tjelo i jesti ono odgvara tebi individualno, tko god ti kaže jedi ovliko ovog i ovoliko onog se nikad nije ozbiljno bavio sportom pratio više sportaša kako napreduju i razgovarao/učio.
Možda ćeš i imat neke rezlutate, vjerovatno hoćeš ali hoće li bit najoptimalniji, najzdraviji, bez bacanja novaca u nepotrebna praškove e to neće.

Središ priorite u glavi, oslobodiš se kompleksa anoreksije i treniraš, živiš sretno bez opterećenja, izgubio sam 30kg u zadnje 3god zbog zdravstvenih problema od čega 20 kvalitetnih znači ode 3-5 god ozbiljnog trening u vjetar oću sad plakat i uzimat pizdraije zato što imam 70kg? Nastavim sa trenigom kad budem mogao vratit će se sve za koju godinu najgore u svemu tome što trebam novu garderobu :P

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Na mojih 75 kila, 2gr P po kg je 150 gr P dnevno, na mjesecnoj bazi ispadne 4,5 kg Proteina....

Iz iz bezokusnog Myproteina za 400 kn dobijem 4kg proteina.

Kila pilecih prsa s placa je oko 35-40 kn, 4kg proteina iz piletine ispadne ~720 kn.

Milbona je 11kn, jedna ima 60 gr P, za 4kg proteina moram ih pojest 75 komada ~825kn

400 vs ~720/825kn....a zivimo u drzavi u kojoj zivimo...

Zasto whey nebi bio dio te dobre ishrane?
Da na ulazim u bespotrebne polemike baci i ti oko na onaj lik iz istog posta koji si quote.
6Finger je offline   Reply With Quote