View Single Post
Staro 20.05.2014., 05:04   #7899
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
@c-shadow, mislim da problemi s gps-om nemaju veze sa mtk platformom, već kvalitetom roma i načina na koji komunicira sa hardverom.
Ja na thl-u u roku 5 sekundi lockam 7-8 satelita i to sa balkona u prizemlju zgrade, a druga zgrada mi je na 30 metara frontalno, dakle vrlo suženi pogled na nebo.
Evo snimke napravljene prije 10 minuta, sorry na kvaliteti, snimano iphonom 3gs po mraku, i to "ukrivo" da ne smetam previše gps-u.:
Gle, to je super i rezultat kakav bi trebao biti
Ali, je li ti omogućen data promet i wifi?
Vjerojatno ti je AGPS omogućen, i mob srkne podatke preko podatkovne veze, a to je još brži lock nego preko EPO. Jednostavno prebrzo, nema teorije da dobiš tako brzi lock na hladno bez asistencije.

Citiraj:
Autor stops Pregled postova
Ja na V967S nisam nikada skidao taj EPO, u opcijama mi je iskljucen. Dva puta sam pokusao automatski skinut i uvijek javi "Update Epo files failed" i GPS mi radi izvrsno, nikada nikakvih problema locka sve za manje od minutu. Koristio sam ga u Veniciji dok sam hodao kroz one male ulicice u Google Mapsima koje sam prije skinuo offline.
Tebi vjerojatno radi preko AGPS što je inače brži lock nego EPO. Provjeri da li ti je to potkvačeno. EPO ti ne downloada jer su serveri u ku*cu, vidi fix preko MT GPS ili ručni download, ali ako ti ovako radi, sve ok.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Budem sutra napravio ovo kaj je pokra rekao. Bit ću vani pol ure na mjestu nad otvorenim nebom. Ako nebu bilo rezultata, odustajem od toga. Fakat ne znam do čega to je. Bit će da se to razlikuje od MTK telefona do MTK telefona.
Ajde pročitaj onaj moj post gore, uključi GPS, provjeri kroz mobile uncle da li je sve potkvačeno što treba. Skini s playa MT GPS, dao sam link i napucaj friški EPO preko njega, on ujedno i permissione postavi na 777. Znači, mob ti mora imati asist ili preko AGPS (podatkovna veza, brži fix, to ti je pokra savjetovao) ili preko problematičnog EPO. Ako ti nakon toga ne radi, onda ili je rom u klincu ili sam mobač. Zgodan ti je GPS status program (plava ikona), imaš scrshot gore, on ti ima i tipku za reset gPS-a i download novih AGPS podataka pa tu vidiš da li je prošlo ili su kinezi u ROMU u configu sje*ali servere.
c-shadow je online