Pozdrav!
Nadam se da sam pogodio temu na koje postaviti pitanje, ako ne neka se nitko ne ljuti
Nakon dugo vremena provedenog na običnom škartu od laptopa i ne igranja pošteno niti jedne igrice, niti obavljanja normalno ikakve "veće" radnje na njemu zbog za početak, prepreslabog procesora, a onda i zbog prastare grafičke, vrijeme je za nabaviti novi kompić.
Proučavao sam dugo komponente, vidio, čuo i pročitao svašta, ali znanje nije ni 10% za ono što bi trebao znati, pa me zanima vaše mišljenje.
Znači kompići su već sastavljeni, polovni, dosta mladi, ovako po zvučnosti mi sve djeluje super i ok naspram svega što sam dosad koristio, ali to su moja nagađanja. Kompjuter bi najviše služio za igranje, kako malo starijih igara (GTA, CS), a tako i naravno za nešto novija izdanja igrica 2009-2013, uglavnom jasno je da ciljam zapravo na većinu poznatijih igara
Da se igrice više manje okreću na postavkama mid-high, bez nekih zastajkivanja i prisilnih gašenja, ne mora biti ništa ekstra spektakularno.
Pa eto molio bi da mi netko pojasni koji je kakav i koji je bolji, s obzirom na dobiveno i uloženo, koji bi bio best buy, i je li cijenu opravdavaju konfiguracije. Dajem do max. 4000 kuna, po mogućnosti može jeftinije, ako možda onaj nešto skuplji ne pridonosi neku veliku razliku u radu na njemu. I da nadodam, monitor, osim u slučaju prve verzije mislim naknadno kupiti, s toga mi ne igra veliku ulogu u odabiru, koliko sama konfiguracija.
1. verzija (Cijena: cca.
3300 kn)
- Miš X7 718-BK, podloga steelseries WoW Cataclysm, tipkovnica Logitech G105,
- Monitor: Samsung SyncMaster 2223NW,
- Kućište: LC POWER pro-917B Titus X,
- Grafička: GAINWARD GeForce GTX650 GS 1GB DDR5(garancija 20mjeseci),
- RAM Memorija: G.SKILL DDR2 800MHz 2x2GB (doživotna garancija),
- Procesor: AMD Phenom II x4 955 black edition 3.20 GHz 8mb cache,
- Matična: ASRock N68C-GS FX (garancija),
- Napajanje: MS 550W, ventilator coolermaster 120mm LED crveni, HDD Western Digital 500GB green peace, original win7 home premium, pržilica
2. verzija - staro oko 2 mjeseca (Cijena: cca.
3700 kn - navodno koštao novi oko 4800 kn)
- Kućište: Lc power(svijetli)
- Matična: Asus F2A85-M PRO
- Procesor: Amd A8 X4 3,6 GHz
- Grafička: Xfx R7770
- Ram: G.Skill Ares 2x4Gb
- Pržilica: Lg Super multi black
- Hladnjak: Katana 3
- Napajanje: Cooler Master 600w
- Hard disc: 500 Gb
3. verzija (Cijena cca.
4000 kn)
- Matična: Asrock M3N78D
- Procesor: Amd Phenom 965 Black Edition x4 3.4Ghz
- Memorija: Corsair Vengeance 4GB 1600Mhz
- Grafička: Nvidia GTX 460 1Gb DDR5
- HDD: WD 500 GIG 7.200RPM
- Napajanje: Corsair CX 600 WAT 80 Bronze Approved
- Kučište: Zalman Z9 Plus
-Kompjuter dolazi sa 5x 120 milimetarskih ventilatora(2x na bocnoj strani 1x na zadnjoj 1x na prednjoj i 1x na gornjoj)
-Na procesor je ugrađen hladnjak Arctic Cooling 13 radi boljeg hlađenja na samom procesoru a zajedno sa ventilatorima temperature u kucistu su optimalne
-Dolazi sa ASUSOVOM DVD przilicom
-Dolazi sa kablom za napajanje