View Single Post
Staro 14.02.2014., 10:26   #28
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Post Final

Daklem, lista laptopa (ultrabookova) koji su bili u razmatranju. Osim Kirabooka, sve sam provrtio kroz ruke i vise ili manje se poigrao u trgovini. Sve navedene konfiguracije imaju 256Gb SSD i 8Gb rama

Kako i prije, favoriti su bili:

Macbook Pro (13" retina)
Lenovo Yoga 2 Pro
Dell XPS 12
Sony Vaio Fit

Kratki rezime po laptopima:
Sony Vaio Fit - u odnosu na Pro, flexa manje (alu okvir ekrana), ali i dalje po rukom nema premium feel. Rubovi su i dalje ostri, i prilikom tablet nacina rada, smeta. Po internetu kazu da takodjer se vise grije i pritom dosta throttla procesor, ja nisam vrtio testove u trgovini pa ne znam.

Dell XPS 12 - Mrvicu manji, a tezi, fali mu card reader (meni potrebno). Osim toga, nemam vecih zamjerki.

Macbook Pro - svi su vidjeli i igrali se s njim. Ja mu osim tezine nisam nasao vecih minusa.

Lenovo Yoga 2 Pro - samo jedan USB3.0, ekran koji ne prikazuje pravo zuto. Pod rukom stvarno dobar osjecaj.

Vrijedni spomena (blago receno) su Asus Zenbook i Samsung, oba laptopa su stvarno vrhunski izvedena, i pod rukom djeluju jako kvalitetno. nazalost i cijena prati to.

Summa summarum:
tko zeli ultrabook, najbolja kupnja je Macbook Pro
tko zeli convertible, Yoga 2 Pro je way to to.

Ja sam uzeo Yogu 2 Pro, i5, 8gb rama, 256gb ssd, narancasta. Zasada samo 2 sata provedeno na njoj, za vikend bi trebao sve preselit sa starog laptopa. Prvi utisci su jako pozitivni (minus dobra doza navikavanja i upoznavanja Win8.1). Slike, i malo detaljniji review ce bit kroz kakvih tjedan dana kad vidim sto i kako ide

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote