Citiraj:
Autor skitnica
Ima i ova Yamaha volume potenciometar a nista mi drugo ni ne treba.
Za glazbu ne koristim sub tako da mi neka uskladjenost u detalje nije ni bitna. Vise da malo prodrma atmosferu u igrama i filmovima.
|
Za drmanje bi ti je najpametnije uzeti shaker ili batkiker ili sl....
Jeftini subovi su anemični za tako nešto.
Nego ...ako zaista tražiš nešto za povremeni bum / dum / tras onda uzmeš doslovno bilo kakvi sub. Tako sam i ja krenuo.
Citiraj:
Autor sodom
Nemora to bit uopče tolko loše kako se tu prikazuje, ja imam pozitivna iskustva sa sličnim rangom Sony aktivnog subwoofera (1500kn je koštao prije 12 godina) uz to da ide od 50 Hz (aktivna skretnica do 200Hz). Da, uopće nije u stanju reproducirat sub frekvencije i daleko od toga no u kombinaciji sa 2.1 (sateliti na kompjuteru, kombo: Scythe SDA1100&Craft Mini+Sony SA-WM20 Sub) to je zvučalo prilično ok za ono što sam želio od njega.
|
To su 10cm FR drajveri koje križaš na 50 hz?
Ja za komp sustav imam 2way s 12 cm drajverima koji mi traži rez preko 100hz da to zvuči ok.
btw , nije da mali drajveri i male kutije ne mogu biti ok. U biti baš sam s tim zadovoljan ( radom bez suba ) Sve je ko i uvjek ovisno o onom što čovjek traži.
Citiraj:
Autor srale7
Visok sam 192 cm, povrsina stola je visoka 74 cm, a zvučnici su sad na cca 90 cm.
Probavao sam vise varijanti/visina/polozaja i ovo je najoptimalniji.
Sto se tiče monitora (i zvučnika) dosta vremena pred kompom provodim zavaljen u solicu sa nogama na stolu i onda mi odgovara da je sve lagano zakrivljeno put dolje  Monitoru to nije toliko ni bitno posto je IPS, ali ostala navika od TN-a.
|
Ako si vec udaljen od stola nebi bilo loše da razmisliš o nekim stalcima koji bi udaljili te iste zvučnike od stražnjeg zida i eliminirali refleksiju stola. Na drugu stranu , ako ti monitori traže blizinu stražnjeg zida da to zvuči ok , stol ili ne - to če bolje zvučati blizu zida.
Obzirom na tvoju povjest osjetljivosti na bumijanje rekao bih da bi bio zadovoljniji da nisu blizu zida

Šteta što si toliko krut na spomen ekvilizacije jer na tržištu ima "par" proizvoda s kojim bi mogao dobiti sve što želiš.
Citiraj:
Autor sodom
@skitnica
Ok, bitno je da si realan i da imaš očekivanja u skladu sa time tako da vjerujem da ti je ovdje ikakva pomoć i usmjeravanje suvišno
|
Da ti nešto kažem....nekad čovjek misli da želi nešto što u biti ne želi.
Kao što rekoh ja sam krenuo isto ko on. Ali sam odmah shvatio da sam lagao sam sebe i da ne trazim povremeni bum / tras / dum. Tako da nebi bilo loše da se promisli / da bude siguran da je siguran što u biti želi. Jer inače se to svodi na bačene novce i stvar koju ne koristiš jer ne zadovoljava a istovremeno zauzima prostor.
Citiraj:
Autor 2 die 4
Hvala, ajde budemo se čuli ako ništa drugo budem ovaj vikend po toj fotki ja probao isto iskemijati! 
|
I?