View Single Post
Staro 27.01.2014., 15:15   #119
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Uglavnom sto se tice intervjua. Ja kad sam trazio poslove, sam se prijavio i za neke koji me realno nisu zanimali, ali cisto da vidim kako tece razgovor i skupljam iskustvo. prvih 2-3 razgovora sam bio dosta ustogljen i ne prirodan, onda vec pocnes lagano kuziti stvari, i pocnes razmisljati zapravo kako se prodati

Tako da, ako postoji prilika za nekoga tko je zelen s faksa, uvijek treba iskoristiti mogucnost za razgovor.

Sto se tice znanstveno-istrazivackog rada, postotak generalne populacije koja se bavi time je minijaturan, cak ako se uzme u obzir i fakultetska populacija, postotak ljudi koji nakon faksa idu dalje prema doktoratu ili nekim istrazivanjima je generalno malen.

Fakultet jasno nosi neke beneficije, ta diploma znaci NESTO. Ali ako se gleda ZNANJE usvojeno cisto kroz nas kurikulum (ne teoretski, nego ono sto studenti zapravo svladaju), to znanje nije dovoljno da bi netko mogao reci da je sposoban raditi nesto.

3/5/+ godina na faksu su PUNO vremena, i normalno da ce se nesto nauciti, ali ista ta kolicina vremena utrosena na samostalno usavrsavanje polja koje nas interesira bi rezultirala (po meni) u daleko boljim rezultatima.

u njemackoj recimo, na master idu ljudi koji zele raditi u razvoju, ili ici dalje prema doktoratu. "Obican" elektroinzenjer nema racunicu da "gubi" jos dvije godine za master, kad za to vrijeme moze imati radno iskustvo i dobru placu

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote