Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 20.01.2014., 21:41   #1170
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Bas neces ni imat na otvorenim slusalicama, to je onako, opcepoznato... A sad iskreno - de upali taj loudness, sigurno imas negdje u postavkama zvucne kartice i svi tvoji problemi ce biti rijeseni...
Ne sjecam se kad sam zadnji put slusao nesto na flat postavkama, zvuci onako totalno bljak...
Nisam ga uspio pronaći, a možda je već i uključen (iako sumnjam, jer sam sve digitalne pojačivače pogasio, samo sada neznam gdje su), a kaj se tiće slušanja na FLAT-u, pa to radim zato jer sam probao sa razno raznim EQ podešenjima, što preset-ovima, što ovako sam, i nikako nisam dobivao ono što sam htio. I dalje mi najbolje sve zvuči na FLAT-u. E da, iz tog razloga sam koristio (dok mi baterija nije crkla) malo pojačalo FiiO E5 koje toplo preporučam svima, koje god sluške da imate, jer je malen i ne smeta, a jako lijepo poboljša čak i najlošije sluške, a dobre učini još boljima.
Ja sada ciljam na nešto malo skuplje (Fiio E11 ili čak E12) i zato se sada zanimam za nove sluške.

Citiraj:
Prestani glumiti audiofilskog purista i pocni vjerovati u EQ, on bas sluzi tome da dobijes zvucnu sliku kakvu TI zelis... Ionako su visemanje svi albumi producirani za radio slusanje, sto ce reci srot koji treba dobro zvucat u stojadinu...
Ma daleko sam ja od toga, ali neznam zašto misliš da nemogu dobiti bass na otvorenim sluškama, ja sam to spomenuo zato jer ga u nekoliko pjesama (uglavnom prodigy) ima baš onakvog kavog želim i jasno mi je da je to do njihovog snimanja (FLAC je u pitanju) ali volim takav stil i zato spominjem bass.
Neznam kako bi to stručno opisao, ali evo ovako laički. Dakle kad lupi bass onda on onako dugo i postepeno nestaje, dakle nije onaj tupi bass da lupi duboko i prestane, nego se čuje kao da je netko lupio po membrani bubnja i onda se točno čuje njegovo vidriranje dok ne prestane ili ga ne prekine novi udarac. To je ono što mi se sviđa kod bass-a.

Citiraj:
Isto tako, otvori te 555 i makni taj komad spuzve, budes za pol minute dobio 595 i maaaaalkice bolji zvuk...
Napravio sam ja i stage 2 na njima odavno i iskreno, najveći pomak sam imao kad sam maknuo spužvu, a vrlo minimalan, čak bi rekao i nazadan učinak kada sam skinuo i plastičnu rešetku!

Citiraj:
Za kraj - jesi ti audiofil koji slusa test CDove ili diskofil koji eksli slusa mjuzu?
Ja obožavam slušat mjuzu, i zato baš spominjem da volim bass, ali isto tako ne želim jedne Beats By Dre (koje sam poslušao i moje Sennheiser PX 100II ih ubiju u svim aspektima a pogotovo u čistoći Bass-a) već želim da ipak i ostatak spektra bude solidan. To trenutno imam do neke mjere sa HD555, ali volio bi da je to ipak malo bolje sve skupa.
Kažem, moram probati neke dobre zatvorene sluške da bi znao, ali mislim da mi paše zvuk kojeg proizvode otvoreni tip slušalica.

P.S. Hvala na dosadašnjim savjetim i kritikama, obožavam konstruktivne kritike i dapače, dobrodošle su jer ja neznam ništa i zato pitam.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote