View Single Post
Staro 29.12.2013., 16:49   #9
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
CMS ti nije proram. To je kratica za content menagment system tj. sustav upravljanja sadržajem.

Više manje su svi isti iskreno ne znam šta se traži na tržištu danas. Ali za početak ti preporučam XAMPP, te naravno skini si Wordpres ili Joomlu ili oboje .

XAMPP će ti omogućiti da vrtiš PHP lokalno (znači da ti ne treba webserver da bi mogao pogledati stranicu u PHP.u), stavit će ti i MySql bazu podataka i onda kreneš sa instalacijom Wordpressa u to ili Joomle.

Gle google ti je najbolji prijatelj, od toga da naučiš što je PHP, HTML, CSS itd.

I za kraj: morat ćeš se ostavit koncepta "sad ću ja to nešto naučit i onda to radit te možda i nešto zaradit" - ne postoji jedna knjiga, jedan izvor jedan početak - presloženo je i previše isprepleteno.

Ne kažem da ćeš sve morat naučit ali neke osnove ćeš morat polovit. A onda kad poloviš osnove onda uvijek nešto učiš, pa nešto promijene ... pa ne radi itd. kak je 1v@n gore napisao: "kad su HTML i CSS počeli dobivat svake dvije godine novu verziju ...." - WEB je nešto što se razvija i računaj da će ti se dešavat da stvari koje su radile odjednom prestanu radit ... bit će ti tu svega .
Forace je offline   Reply With Quote