View Single Post
Staro 25.10.2013., 11:53   #3790
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Dota2 će pojesti LoL kada uđe u pravu komercijalnu fazu. Treba biti iskren i realan nadasve. Naravno, LoL će imati svoj fanbase ali kako veli HAL, sve to s vremenom dosadi i čovjek traži novu igračku.

Prije svega disclaimer!!! Ovo nije trollanje niti zelim da se topic pretvori u Dota2 vs LoL vs Hon vs ...

Iako ne igram LoL, dugo citam ovaj topic, kao i opcenito sve topice vezane uz eSports, ne samo ovdje, vec i po stranim forumima.

Dakle, kao dugogodisnji igrac dote1 i dote2, i veliki fan eSportsa ( pratim sve competitive ( dota, csgo, sc2... ), jedino LoL malo kaskam jer mi je nezanimljiv, pa ne pratim apsolutno svaki match ), mislim da LoL nikad nece izgubiti svoju ogromnu bazu igraca, iz razloga sto je daleko jednostavnija igra, radi same mehanike, te je kao takva pogodnija vecem broju igraca jer je skill gap daleko manji, te je lakse biti "dobar" u igri. Naravno da rijetko ko igra igru u kojoj je los.

Drugi jako bitan segment je sto je graficki "lakrdija", te pogodna pokretanju na racunalima iz devedes' trece, koja su cest segment u kini, koreji, singapuru ( Garena aka GGClient je bio prvi najveci client za dotu1, sada su all in na LoLu a imaju ogromno trziste u singapuru i okolici, cak je i HyHy, legenda dote, presao na LoL jer pro gaming Dote2 u singapuru ne postoji, tj malo je placen naspram LoL-a ), i ostalim zemljama gdje se gaming prakticki svodi na cybercaffe, dok dota2 kaska jer treba (nesto) jace racunalo da bi se igralo.

Znaci to su dva plusa u kojima LoL tesko da moze izgubiti od bilokoje druge igre, i zato je tako ogroman.

Dota2 je usla u komercijalnu fazu, igra je F2P ko i konkurencija, jedino sto se moze kupovati su skinovi, tauntovi, hudovi, i slicne stvari koje ne utjecu na mehaniku igre, pa je svejedno kupio nesto ili ne, dok u LoLu recimo se Rune kupuju ( ako se ne varam, onaj blink i slicno je gamechanging, pa ko to nema je u minusu naspram ostalih )., tu je dota u prednosti jer daje startnom igracu iste uvjete i sve heroje za razliku od LoLa.

Tako da ce se po meni uvijek voditi bitka, izmedu LoLa i Dote2, i to je cak i dobro, jer konkurencija je zdrava.

Casual nastrojeni igraci ce igrati LoL, dok mi wannabe proeri i competitive igraci cemo igrat Dotu2.

Dota2 je daleko jos od savrsene igre ( uzasan matchmaking, nepostojeci ladderi, problemi u koreji kini i ostalim trzistima di Valveu nije dozvoljeno distribuirati igru itd itd ), eventualno jednog dana ako se to sredi mozemo pricati da ce srediti LoL, do tada mislim da ni blizu.