View Single Post
Staro 06.10.2013., 14:36   #1084
ZoS2
in-plane switched
Moj komp
 
ZoS2's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Split
Postovi: 33
poznanik kupio 23'' samsung s pls matricom u linksu i obzirom da im je cijena ponovo porasla izabrao je najlošiju moguću varijantu - 22'' iz pls serije je 200 kuna jeftiniji, dok je 24'' (ajd, 23.6) tek 100 kuna skuplji. da ne spominjemo da mu je 'izravni' konkurent u cijenovnoj klasi, lg 231 dostupan i jeftiniji u edigitalu.

međutim, kupovao je na ate, tu je links ok, cijena je ko i za gotovinsko plaćanje, tako da komparacija s uređajima u drugim prodavaonicama baš i ne stoji.

no monitor ima iznenađujuće dobar prikaz, makar su ljudi još uvijek malo zakopčani kad se priča o pls matricama. naravno, odmah po raspakiranju potrebno je pročačkati po tvorničkim postavkama i izvršiti korekcije, jer su kontrast i brightness po defaultu 100. također, preset modes (game, cinema..) imho nisu vrijedni isprobavanja. mi smo se zaustavili kod 25 za brightness i 75 kontrast, možda se da još finije ugodit, no on je odustao jer bio zadovoljan s dobijenim

oštrina u 'svakodnevnom' radu je uzorna, a boje su - za taj cijenovni razred - doista dobre. za test smo koristili 'oblivion' 1080p mkv, moj subjektivni dojam je da film izgleda jednako dobro/ljepše nego na mom lg224 ips-u.

primjerak ima blago probijanje u donjem lijevom kutu, no površina koja je zahvaćena je dosta mala. bilo je vidljivo u filmu zbog 2:35 omjera, u 16:9 (epizoda tbbt koju smo pogledali također) je nevidljivo.

za: overall prikaz, vrlo čvrst stalak (za razliku od klimavih lg-a), skoro pa zanemariv bleeding na ovom primjerku.

protiv: samo tilt opcija, tvorničke postavke (na default brightnessu monitor iritira očne živce ), nedostatak DVI ulaza, bundle uključuje samo vga->vga kabel.

garancija je mala nedoumica, koliko sam ja shvatio samsung pls-ovi su imali 5 god garancije, no na linksovoj stranici sad su deklarirane tek dvije. postoji ona klauzula da garanciju po isteku 24 mj preuzima direktno proizvođač? kako bilo, dečko će kontaktirati links da se uvjeri 100%.

pa ako ovo nekom pomogne u kupnji - ili ga pak odvrati od nje, super!
ZoS2 je offline   Reply With Quote