Stigla mi danas Lumia 520.
Mobitel je bombon, sve radi duplo glađe od najjačeg andoida na Samsungu/HTC-a
Čak je ekran dosta solidan, s obzirom šta sam čita da je low end... ekran je skroz ok.
Nego, naletija sam na problem sa sinkronizacijom kontakata sa googlea, znači sinkronizira mi se recimo 20%, ostali neće i javlja neki glupi error tipa da nema memorije što je nebulozno.
No i tome sam doskočija da sam eksporta sve iz googla u .csv pa to učita u live iako sam mora mijenjati upitnike (?) sa č i ć jer je to malo spizdija
Dojmovi male Nokijice su ekstremno pozitivni za sad, IE mi je duplo bolji browser od Chromea i na mobitelu od praktički 800kn radi brže od Chromea na top end Androidima, iako je N2 bija dosta dobar u tom pogledu.
Ovo me sad definitivno kopka da ubrzo uzmem 1020, os mi se vrlo sviđa, ništa mi ne fali praktički i sve je duplo preglednije nego na androidu (TW).
Što se hardverske strane tiče, mobitel je super izgrađen, gabariti su taman, nakon notea ga ni ne osjetiš, sviđa mi se gumirana pozadina a'la Desire i cijela estetika windowsa i nokije sa šarenim bojama i zamjenivim stražnjim maskama, pogotovo na ovim jeftinijim modelima.
Impresioniralo me kako dobro tipkovnica radi i čini mi se da je preciznija nego na Noteu (manje falivam), a prijem signala je duplo bolji. Recimo u potkrovlju na vikendici nikako nisam ima signala, a sad pričam bez problema i net radi na H+