View Single Post
Staro 21.09.2013., 21:28   #2645
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Evo ekipa, stigao Haier koji sam naručio za sestru. Pošto imam će biti dan-dva kod mene, napisat ću malo dojmove.

Usporedbe će biti s LG Optimus 4X koji mi je do pred par dana bio primarni mobitel.

Naručivanje i dolazak:

Naručen je na Banggodu, s kuponom 120 dolara. Točno mjesec dana je prošlo dok je došao, najprije sam čekao 7 dana jer ga nije bilo na banggodu, pa je zatim naša carina odradila lavovski dio posla i držala ga preko 10 dana. Naravno, uredno naplate pdv i neke troškove.

Pakiranje:

Uz standarni priučnik od Cubota, koji valjda svi dobiju, u kutiji se dobiju upute, slušalice, punjač i kabel. Sve je zadovoljavajuće kvalitete, skroz slično onome što se dobije s O4X. Iako, obično s crnim mobom idu crne slušalice, ali i bijele su ok.

Izrada i ergonomija:

Mobitel je lijepši nego na slikama, stvarno super izgleda. Onaj plavi rub je odličan, i na izgled mi se sviđa. Jako je sličan po tom pitanju O4X, samo je razlika u tome da je kog O4X obrub u boji moba.
Kad se uređaj uzme u ruku vidi se ipak da nije to razina nekadašnjeg LG flagshipa. Unlock tipka mi daje dojam da je malo klimava, plastika je jeftinija nego na 4X i to se osjeti pod prstima. Međutim, ako gledam koliko je mobitel plaćen, onda usporedba pada u vodu jer mogu kupiti dva haiera za jednog polovnog 4x, a razlika zasigurno nije tolika.

Ekran je fantastičan, boje čiste, precizne. Kamera sasvim ok.

Android 4.0.4.

Mobitel na stock romu radi ko zvrk, nema nikakvih štekanja ili zastajkivanja. Nisam probao igre jer ih ne igram. Signal sam imao priliku dosta probati jer sam bio na terenu danas (Ogulin - Josipdol - Plaški - Modruš - Ogulin) i 3g signal mi je svuda radio (ondje gdje ga ima). Na t-mobileu sam. Sutra putujem za Zagreb pa ću usput malo testirati.

Baterija
Mob došao s 45% napunjenom baterijom. Pokrenuo ga oko 14:00. Nakon tog razdoblja instalirao par aplikacija, malo surfao, dosta razgovarao vozeći se gore spomenutom rutom.

Mob sad ima još 18% baterije. 40 minuta screen on, 30 minuta razgovora, nekoliko fotki, 3g i wifi upaljeni, sinkronizacija gmail. Po meni solidan rezultat. Više ću znati nako sutrašnje cijelodnevne uporabe s punom baterijom.

Problem:

Naravno, nebi to bilo to da nema problema. Dakle događa mi se nešto slično kao kolegi:

Citiraj:
Autor veki19 Pregled postova
Nije mi jasno...

Ponukalo me pričajući o problemu na forumu i išao sam sada vratiti SIM karicu u Haier nakon 2 dana,pošto mi je bilo glupo da koristim slušalice ili zvučnik dok pričam s nekim,pa sam koristio stari mob.
I sad ne mogu vjerovati, ali zvuk se u malom zvučniku vratio,i sve radi...

Zar je moguće da je samo od sebe proradilo?

Zbunjen sam
Znači pokušavam nazvati, i vidim da poziv teče, a ne čujem što mi sugovornik govori. Uključim zvučnik, i sve radi.
Nakon što sam primo poziv, sve proradilo, i bilo ok neko vrijeme. I sad imam dolazni poziv, i opet ne čujem. Kontaktirat ću kineza, iako razmišljam da stavim neki rom jer je očito SW problem.