Uređaj je Jiayu G3S (naručen s banggood.com) pa evo moj kratak osvrt na njega, prvi puta ovako nešto pišem pa vas molim da mi ne zamjerite:
Materijali i sama izrada:
Materijali koji su korišteni u samoj izradi su više nego dobri, kućište je izrađeno od kvalitetne plastike te brušenog aluminija… Pritiscima po pojedinim dijelovima uređaja ne čuje se nikakvo škripanje tako da telefon izgleda dosta čvrsto… Što se dizajna i samog izgleda tiče, rekao bih da je to moglo i malo bolje, ja sam za nešto zaobljenije i glađe linije. U obzir se mora uzeti sama veličina baterije zbog koje uređaj izgleda nešto veće al sve je to u granicama normale kada se usporedi s nekim drugim uređajima. Uz veličinu zamjerka koju imam je notification led koja nije napravljena prikriveno već se jasno vidi… Ako ste promatrač i gledate osobu koja se koristi g3s-om, on izgleda veoma lijepo te nimalo veliko…
OCJENA:8
Ekran:
4.5. incha HD IPS 1280x720 display, 320ppi, gorilla glass II…. Mislim da se ovdje nema što puno govorit, oštar zaslon s živim i jasnim bojama iz svih kuteva gledanja. Veoma je osjetljiv na dodir a ujedno i vrlo precizan…
OCJENA:10
Povezivanje:
Nažalost u 3G modu uređaj će radit samo na 2100MHz što je problem za ljude koji žive van većih gradova. Pošto mi je kuća specifično smještena između dva brda signal je inače nešto lošiji, primjetio sam da G3S ima slabiji prijem signala od primjerice moje stare motorole defy… što se tiče GPS-a, na tvorničkim postavkama bez ikakvih fixeva satellite nalazi veoma brzo a s tim i navigacija radi bez greške… Wifi i Bluetooth rade besprijekorno.
OCJENA:6
Ozvučenje:
Inače jasno i snažno bez ikakvih šumova u pozadini… Ali ako pričamo o zvučniku koji se nalazi na stražnjoj strani pa ako telefon na tu stranu polegnete zvuk će se čuti nešto slabije(taj problem se može riješit odabiranjem Outdoor profila u sound postavkama).
OCJENA:9
Kamera:
2mpx prednja. 8mpx stražnja, hd snimanje, prilično dobre fotografije s odličnim balansom boja i svjetline, brz okidač samo su neke od odlika ove kamere…
OCJENA:8
Sustav i preformanse:
4.2.1 JB, sve je vrlo fluidno, aplikacije se otvaraju bez ikakvog timeouta, igre jednako tako rade bez ikakvih problema, surfanje internetom je relativno brzo, antutu score oko 13 000 bodova (uskoro bi mogao biti i veći ako će se cpu moći kloknut na 1.5ghz), nemam nikakvih značajnih zamjerki osim što mi nedostaje odabir custom togglea, te toggle za 2g/3g…
OCJENA:9
Baterija:
2750mAh lithium… ovo mi je jedan od najdražih dijelova ovog uređaja koji je ujedno i prevagnuo u kupnji. Bez ikakvih problema može izdržat oko 2 dana korištenja s 7 sati upaljenog displaya ako se 3g pali samo po potrebi… Pravi preporod.
OCJENA:10