25.06.2013., 13:38
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Autor Bartuc
@thezero...
Po slici mi se čini da si dobro organizirao sve to, gledaj si samo da ti ne puše tamo gdje sjediš/ležiš (npr. ako klima stane na zid gdje je prozor ukoliko je to bolja pozicija). Što se snage tiče, za S1 ti je dosta 2,5kW, a za S2 ukoliko je spojena sa kuhinjom možda je pametnije 3,5kW staviti. Ako nije spojena, onda isto 2,5kW kao i u S1.
Ako je lova problem, od jeftinijih uređaja si baci oko na Gree ili Mideu. Oba branda ti spadaju u srednju klasu, uglavnom su jeftiniji od Samsunga, Panasonica, LG-a i sl., a ista je klasa.
Gree - GWH09KF-K3DNA6E/I
Midea - MS11MUI-09HRDN1-Q
ili
Midea - MS9AI-09HRDN1-Q
Ako stavljaš u samo jednu sobu, onda probaj dogovoriti poziciju da ti klima ima što direktniju rutu prema ostatku stana. Onda si staviš 3,5kW i usmjeriš da puše kroz vrata pa da se osjeti i u ostatku stana. Mislim da je 3,5kW dovoljno, neće biti ne znam kak hladno u ostatku stana, ali spustiti ćeš vlagu... ali to ti je najbolje dogovoriti uviđaj sa majstorom pa da predloži na licu mjesta nešto...
|
Na zalost klima ne moze ici na zidove gdje su prozori a ako ide na zidove suprotne od onih koje sam ja naznacio, bit ce do obje sobe i 10m cijevi...
S2 nije spojena s kuhinjom znaci nije ni potrebno da se hladi..
U sobi 1 se lezi/sjedi u donjem lijevom kutu, a u sobi 2 na obije strane su kreveti(u sobi s1 bih usmjerio krilca prema vratima dok bi na sobi 1 usmjerio ravno prema suprotnom zidu da ne puse u osobe koje sjede)
Znaci ako je u pitanju sistem sa dvije unutarnje jedinice, trebala bi mi vanjska s najmanje 5kw otprilike?
|
|
|