Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 25.06.2013., 13:38   #901
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova

@thezero...

Po slici mi se čini da si dobro organizirao sve to, gledaj si samo da ti ne puše tamo gdje sjediš/ležiš (npr. ako klima stane na zid gdje je prozor ukoliko je to bolja pozicija). Što se snage tiče, za S1 ti je dosta 2,5kW, a za S2 ukoliko je spojena sa kuhinjom možda je pametnije 3,5kW staviti. Ako nije spojena, onda isto 2,5kW kao i u S1.

Ako je lova problem, od jeftinijih uređaja si baci oko na Gree ili Mideu. Oba branda ti spadaju u srednju klasu, uglavnom su jeftiniji od Samsunga, Panasonica, LG-a i sl., a ista je klasa.

Gree - GWH09KF-K3DNA6E/I
Midea - MS11MUI-09HRDN1-Q
ili
Midea - MS9AI-09HRDN1-Q

Ako stavljaš u samo jednu sobu, onda probaj dogovoriti poziciju da ti klima ima što direktniju rutu prema ostatku stana. Onda si staviš 3,5kW i usmjeriš da puše kroz vrata pa da se osjeti i u ostatku stana. Mislim da je 3,5kW dovoljno, neće biti ne znam kak hladno u ostatku stana, ali spustiti ćeš vlagu... ali to ti je najbolje dogovoriti uviđaj sa majstorom pa da predloži na licu mjesta nešto...
Na zalost klima ne moze ici na zidove gdje su prozori a ako ide na zidove suprotne od onih koje sam ja naznacio, bit ce do obje sobe i 10m cijevi...
S2 nije spojena s kuhinjom znaci nije ni potrebno da se hladi..
U sobi 1 se lezi/sjedi u donjem lijevom kutu, a u sobi 2 na obije strane su kreveti(u sobi s1 bih usmjerio krilca prema vratima dok bi na sobi 1 usmjerio ravno prema suprotnom zidu da ne puse u osobe koje sjede)

Znaci ako je u pitanju sistem sa dvije unutarnje jedinice, trebala bi mi vanjska s najmanje 5kw otprilike?
thezero je offline   Reply With Quote