@Syss, gg, odličan posao napraviš i drago mi je vidjeti da ima ljudi koji si daju truda oko toga

Eventualno si svake druge godine skini skroz kućište od unutarnje i očisti malo detaljnije. Kad skineš kućište, možeš doći još do tave odvoda kondenzata i do turbine koju sa kistom očistiš od prašine itd. Kućište ti se lagano skida, par šarafa, donji rub dižeš prema van, a na gornjem rubu su ti samo kvačice, čas posla.
@thezero...
Po slici mi se čini da si dobro organizirao sve to, gledaj si samo da ti ne puše tamo gdje sjediš/ležiš (npr. ako klima stane na zid gdje je prozor ukoliko je to bolja pozicija). Što se snage tiče, za S1 ti je dosta 2,5kW, a za S2 ukoliko je spojena sa kuhinjom možda je pametnije 3,5kW staviti. Ako nije spojena, onda isto 2,5kW kao i u S1.
Ako je lova problem, od jeftinijih uređaja si baci oko na Gree ili Mideu. Oba branda ti spadaju u srednju klasu, uglavnom su jeftiniji od Samsunga, Panasonica, LG-a i sl., a ista je klasa.
Gree - GWH09KF-K3DNA6E/I
Midea - MS11MUI-09HRDN1-Q
ili
Midea - MS9AI-09HRDN1-Q
Ako stavljaš u samo jednu sobu, onda probaj dogovoriti poziciju da ti klima ima što direktniju rutu prema ostatku stana. Onda si staviš 3,5kW i usmjeriš da puše kroz vrata pa da se osjeti i u ostatku stana. Mislim da je 3,5kW dovoljno, neće biti ne znam kak hladno u ostatku stana, ali spustiti ćeš vlagu... ali to ti je najbolje dogovoriti uviđaj sa majstorom pa da predloži na licu mjesta nešto...