View Single Post
Staro 28.04.2013., 14:44   #100
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ljudi ne razumiju da je ovih 400GB na 200mbit vezi... Prikopcas se na net i vec si preso limit. To je veza za streamanje bluray sadrzaja. Ne moras visit na kompu od 0-24 da bi to potrosio. Uopce ne moras u ilegalu da bi to potrosio. Ne shvacate da porastom brzine neta raste i mogucnost boljeg iskustva koji trosi puno vise prometa, a sadrzaj i vremensko opterecenje ostaju isti. Na istu foru ste kod prijelaska na ADSL skocili na kvalitetniju glazbu, HD filmove, itd... Vi tih 400GB gledate sa stajališta 50 puta sporije internet veze.

75GB je puno premalo za 16mbit.

Uopce ne racunate da obitelj koristi jedan prikljucak. Sta ako mama, tata, sin i seka zele pogledat svaki svoj legalni film od 5GB?

A vi koji ste na 4mbit i cudite se ko ludi, zamislite da imate limit od 20-25GB. Djeluje vam da je nemoguce potrosit taj promet jer skidate legalni film satima... Vi koji zagovarate te niske limite cete sa svojom sadasnjom potrosnjom morati skociti dva paketa iznad. Pogledajte malo cijene.

Pravite se pametni a dobro znate da 384kbit nije dovoljno za surfanje po današnjem internetu. Ljudi, selite se natrag u kameno doba, a ISPovi vam peru mozak. Limiti im služe samo za povećavanje marže koja je ionako OGROMNA. A i zlo mi je od ovog klasičnog zlonamjernog razmišljanja "Ako ja potrošim samo 20GB, zakaj bi susjed smio više". Odvratno mi je vidjet vas da podržavate limite jer će vas u tom zlobnom razmišljanju i same snaći taj problem pa ćete se žaliti kako je skupo, ograničeno, itd.

Cable Industry Finally Admits That Data Caps Have Nothing To Do With Congestion

Study: ISP data caps only serve to increase company profits

Evo, ovdje vam je cijeli članak, report:
Capping the Nation’s Broadband Future?

Koliko god su kape bile potrebne prije, danas je to abnormalna glupost jer je prijenos podataka rekordno jeftin i neće biti skuplji. Malen, gotovo zanemariv postotak ljudi troši puno prometa, a vi bi i njima iz zlobe stavili limit samo zato što vi malo trošite. Danas se radi samo o parama i profitu te se ISP-ovima koji nude TV i ostale usluge smeta što pare koje daš Netflixu i ostalim content providerima smeta što ne ide preko njih. I eto pametnog rješenja - limiti!

Citiraj:
“Some estimate that cable broadband providers enjoy gross margins as high as 95 percent, an exceptionally high rate of revenue relative to the supposed costs associated with offering the service,” the study explains. “For these companies, selling broadband packages even to the heaviest users is still quite profitable.”
Citiraj:
For example, paying for transit capacity at a New York Internet exchange costs 50 percent less now than it did just one year ago, and many major ISPs aren't paying at all to exchange data thanks to peering. So why don't prices seem to fall?

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 28.04.2013. u 15:16.
IcyTexx je offline