Citiraj:
Autor Mar
Ta Lumia 920 je tako overhypeani mobitel da je to smiješno.
Činjenice:
- Dobra izrada, ali ništa specijalno, ista stvar kao N9/L800/900
- Dobra kamera, ali nije bolja od modernih tipa S2/3/N1/2, Xperie itd, jedino što ima OIS, ali i to je upitne funkcionalnosti kad nemaš manualnih kontrola. Mobitel takvog kalibra bi treba moći nuditi manualnu kontrolu blende i ekspozicije, a po mogućnosti i snimanje u RAW-u.
http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?...&idPhone3=4899
Noise reduction ubija sliku.
- Ispodprosječan vijek baterije
- OGROMNA veličina i težina s obzirom na dimenzije ekrana i bateriju
- W8 koliko god bio fora, najgori je OS od 3 glavna za mobitele 
- Uber skupa s obzirom na slabu tržišnu zastupljenost W8 i činjenicu da je hardverski sasvim prosječan mobitel.
Naravno, nitko ne kaže da mob mora imati 4 ili 8 jezgri i šta ja znam što sve ne, ali činjenica je da je L920 hardverski na razini mid range mobitela, a košta više od većine high end modela i još je veća i teža od tih high end modela sa lošijim performansama i slabijom baterijom.
|
Ajd malo da te ispravim posto ocito da nisi drzao l920 u ruci, ili se nisi zagledao.
Izrada: jebeno specijalno, daleko bolje od l800/900 modela(znam jer koristim svakodnevno l900 a lega l800)
Kamera: Ova koju sam ja isprobao je ona poslje fixa za kameru tako da neznam kako su slike izgledale prije njega, ali reci da kamera nije bolja od s2/3 je takodjer u najmanju ruku neozbiljna jer po danu jos kako tako se i da nesto bar uspoređivati, a cim je tamnija prostorija ili noc, umjetno svijetlo ili slicno kamere su na razlicitim planetima po pitanju slike. Znam jer sam koristio i s2 i S3. Za ostale mobitele koje si naveo necu komentirati jer ih nisam osobno koristio niti usporedjivao.
Sto se RAW formata tice mislim da je to dodano sa nekim app.om ili lensom
Usporedba koju si dao ne vidim dali je slikana prije ili poslje kamera updatea. Bitna je razlika.
Ogromna veličina i težina stoji, ali iskreno u ruci mi je bilo ugodnije drzati l920, nego s3(nisam tetkica pa mi ta "tezina" i ne predstavlja neki problem). Također mi je i kolega koji je metar i sumska jagoda sa konstitucijom maslacka potvrdio da tezina nije problem jer se navikenes vrlo brzo i prestanes to primjecivati, a da mu je u džepu dodatni plus jer zna da ju nije igubio xD.
Sto se vijeka baterije tice neznam s cime ga uspoređujes ali nikako ga nebih nazvao ispodprosijecnim, u najgorem slucaju prosijecnim s tim da se zna da postoje jos neki bugovi koji mu trose bateriju, i trenutno su u procesu rijesavanja tako da je izgledno za ocekivati da ce se i to rijesiti.
W8 uvijetno se slazem da je najgori u usporedbi iOS, droid i W8, jer kaska u dosta stvari ali opet i to je subjektivno i ovisi koliko toga sto je losije na njemu prosijecnom korisniku i treba. No svakako da ima prostora za napredak ima, i treba jos neko vrijeme proci da OS sazrije i bude bok uz bok konkurenciji.
Uber skupa je relativan pojam, u SAD-u nije nista skuplja od konkurecnije, dok ju je kolega novu, otkljucanu nabavio za 3700,00 kn so i nije tako strasno ako uzmemo u obzir da je mob tek izasao i da jos uvijek nije nesto rasprostranjen, kada se to dogodi i cijena ce osijetno pasti.
Ovo hardware-ski sasvim prosijecan mob mi nikako nije jasno jel koliko ja znam, jedino "prosijecno" na mobitelu je cpu,gpu i mem kombinacija iako je i ona zapravo u High end segmentu.
Takodjer moras uzeti u obzir da w8 ne zahtijeva toliku kolicinu resursa kao sto to treba android, tako da je i ovaj hardware zapravo na neki nacin overkill za os.
Osim toga ima OIS koji niti jedan konkurentski mobitel nema, pureview, te supersensitive touch ekran koji također nema niti jedan mobitel. Da ne pricam da sama kvaliteta ekrana je po mom nekakvom subjektivnom sudu najbolja sto sam ja vidio(nisam vidio 1080p ekrane u zivo pa o tome ne mogu)