Zelio bih prvo da Vas sve pozdravim,jer sam se prije par minuta registrovao. Nadam se da ce te mi pomoci,te takodjer da i vi imate neke koristi od mene.
Ovako prije vise od godinu dana kupio sam laptop HP Pavilion G6 - 1222SM
.
Evo na ovom linku mozete pogledati o kakvom se racunaru radi i njegovim konfiguarcijama.
http://www.dginformatika.com/index.p...jeno&Itemid=37
Zadovoljan skoro pa svime,stim da sam se pomalo razocarao u graficku,mozda sam ja prezahtjevan,ali mi na recimo na nekim starijim igrama daje skroz malo FPS,sad kao neki laik i nisam siguran dal' to ovisi od procesora ili pak od grafe,to cu ostavit vama na rijec. Kako to sad i nije neka farsa oko igre nisam se ni zamarao,ajde bitno je da me sluzi poslovno,sve dok mi neko nije rekao da se procesor moze dignuti kao i da mu graficka pored interne koja je dosta jaca radi na integrisanoj,sto mi je ovako laicki dosta nejasno. Stim da sam se malo pozabavio svojom kongfiuraciom i zaista se uvjerio da mi na nekim "grafa-programima" zaista pokazuje dvije : Intel Graphics Family HD 6000 ili 3000 nisam siguran i RADEON HD 6740M koja je dosta jaca. Citam po forumima (sad koliko su vjerodostojni) da se pak moze u biosu iskljuciti integrisana te da je ona (sto znam i sam) zasnovana na i3 procesoru,iz koga navodno crpi snagu.
Te kada sam vec tu,te sam vidio ozbiljnost foruma da pitam i to,jeli moguce dignuti procesor na vecu razinu,evo ja cu ubaciti neke slike ukoliko ce biti od pomoci.
Zahvaljujem.