View Single Post
Staro 21.12.2012., 01:15   #5022
PURSUIT
Premium
Moj komp

PURSUIT's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Hm... do pred malo sam odgovarao tu na temu, a sad moram postavit pitanje

Dvoumim se izmedju

VTX3D Radeon HD7770 X-Edition V3
933kn (s ukljucenom dostavom)

i

Palit GeForce® GTX 650 Ti.

1122kn (s ukljucenom dostavom)

Grafa će zamijeniti HD4770 u OVOM kućištu. Mala potrošnja i malo zagrijavanje su bitni kao i to da PCB kartice bude kraći radi boljeg protoka zraka u kućištu. Trenutna HD4770 praktički dijeli kućište na dvije zone - zona praznih slotova za kartice i zona procesora i memorije. I to je blaga katastrofa što se tiče protoka zraka u ovom kućištu. No, na sreću ispuhuje zrak iza pa ne radi probleme u skučenom case-u. Nijedna od ovdje navedenih novih kartica ne ispuhuje zrak iza... može li to biti problem? Čini mi se da se obje navedene kartice griju manje od HD4770 pa da to i ne bi trebao biti problem?

Moje glavno pitanje je da li se isplati tih dodatnih ~200kn za GTX650Ti?

Gdje god gledam po netu review-e, GTX650Ti je brža od HD7770, ali manje više je usporedba sa stock HD7770 i sa starim driverima. Ako uzmem u obzir 10% viši takt ove HD7770 i "Never Settle" drivere, i uračunam porast performansi od 15ak%, nekako se ipak ta razlika u odnosu na 650Ti istopi... i sad uopće nisam pametan što se isplati uzet'! Grafa će u kompu biti skoro sigurno barem 2 godine, ako ne i duže. Koliko je GTX650Ti u stvarnosti jača i da li je to primjetno?

Za one koji će me uputiti na polovni HD7850 za 1100kn (novi bi mi bio preskup za budžet, cca. 1100kn je krajnji limit)... to i nije tako lako za pronaći, a i mislim da mi ne odgovara viši TDP i duži PCB. Strah me je da bi se to svelo na sadašnju situaciju što se tiče protoka zraka, uz povećano grijanje grafe i open air cooler = moguće pregrijavanje?
Mislim da ti se ne isplati dati 200 kuna više za GTX 650ti.
Dobro si primjetio da su HD 7770 uspoređivali sa core clockom od 1000.
Imam baš tu VTX3D HD7770(V3) koja radi na 1100/1250.
Da si za tih 200 kn više dobio HD7850 onda bi ti se i te kako isplatilo
PURSUIT je offline   Reply With Quote