Citiraj:
Autor cccp
Adapter od zvučnika, dok su zvučnici ugašeni, troši 5-10Wh.
|
khm. oprosti, kakav je to adapter? evo sada maloprije otisao do zvucnika od stare, koji su bas preko adaptera, i spojio ih preko mjeraca trenutne potrosnje. niti 2W ne uspjevaju povuci, bili upaljeni ili ugaseni.
zaista, mogu poslikati, ako treba

.
Citiraj:
Autor cccp
Moja konfa dok idla (zajedno s ugašenim monitorom, zvučnicima...) troši oko 115Wh, a dok surfam oko 135-140Wh, od toga je monitor nekih 20Wh. I nije tako mala cifra.
|
ovo je jedna sasvim druga tematika, i ne valja skretati s teme. boze moj, pa drugo je racunalo koje se sastoji od komponenti za koju svaka (u stvarnom radu, ako hocemo se tako izraziti - u loadu) trosi min pojma nemam, 65W procesor (cesto vise), integrirana graficka sa cijelom plocom recimo 25W, neka graficka bez dodatnog napajanja vuce ispod 75W iz ploce (dakle, moze se uzeti da je potrosnja cijele ploce - recimo onda 100W), hard neka bude oko 10W....... i dobije se nemali potrosac.
naravno da imati ugasen ovakav potrosac, ili imati standby ili rezime rada prilikom odredenih opterecenja - se isplati. ali, ponavljam, nisam o tome uopce pricao, jer ako se govori o uredajima koji se koriste u svakodnevnom koristenju (citaj: TV, radio, zarulje), sve ostalo je manje bitno pokraj velikih i zednih potrosaca (rekao sam vec, kistre, klima, rerna, bojleri).
sve 5, moze se ustediti sa svakim nacinom min iznos i ta usteda mora biti (jer ne trosis, ili trosis uvijek manje), ja samo kazem da je ta usteda skoro pa zanemariva. i opet kazem, imam mjerac na koji sam skoro sve uredaje spojio (racunajuci i protocni bojler/kuhinjski), malo mi je smijesno sto cu ja ustediti recimo 3W na sat vremena na nekom uredaju, dok neki drugi cucla 2200W.......... kuzis

.
EDIT.
dok sto se plazmi TV-a tice, koja plazma ne jede struju? ali opet, to je takva tehnologija. LCD papa manje. LED - jos manje

. stoga, mislis da bi da danas kupis plazmu iste dijagnole i istog proizvodaca, imas recimo 60W, posto si prije imao 300W? ili kontrirano pitanje, koliko najstedljivija plazma kosta vise od neke koja ima malo losiju (tj vecu) potrosnju?