Citiraj:
Autor syss
ja sam isto htio linkat te monitore... đabe totalno.
|
Meni je SH đabe kad je ispod 40 % cijene novog
Citiraj:
Autor yoke
Ako si mislio na monitor audio...ne vidim zasto nebi bili dobri za "igre"
Koja je definicija zvucnika za igre ?
Ovdje se prica o reprodukciji zvucnog zapisa koji treba biti sto vjerniji zapisu...tako da ako zvucnik dobar onda ce on realno reproducirati govor,pucanj,sum...
Ne vidim razliku dali je to muzika,glazba i dialozi iz filmova ili zvukovi iz igrica 
|
čika, čuka, bum , bum, bum , piiiiiiiiii ...
Za igre se vjerovatno traži dinamička sposobnost ? ...ili je to za HT?
Šta se tiče razlike , znaš da je vrlo teško napraviti idealan zvučnik
( povučeš na jednu stranu - nešto drugo pati ) a pogotovo kad se na to stavi cifra ...i to 1000kn. mišn imposibl , pati sve odreda.
kvalitet timbra pucnja ili lokalizacija šuma grma u kojem je snajperist?
Nisam gejmer ali mi je teško povjerovati da je 'izvor' toliko dobar da pruža informaciju te vrste te smatram da je glavni uvijet zvučnika za igre dinamička sposobnost. To je ono što uvijek ostavlja dojam na prvu. A ne jel pucanj zvuči kao pucanj.....
Citiraj:
Autor yoke
jos samo neki DAC i prst u uvo 
|
da ti smanji muku ?
Citiraj:
Autor yoke
Da za DAC...ima na diyaudio sad jedan projekt koji bi izisao oko 50Eura bez transformatora za napajanje...
znaci za nekih 60Eura se dobije DAC koji mozete spojiti preko digitalnog ulaza na PC...
DAC navodno svira jako ljepo...ekipa ga je usporedjivala s puno skupljim modelima, neki i s uredjajima od 1000Eura...cak i 2000Eura...pri tom ne aludirajuci da ovaj diydac svira bolje od gotovih rjesenja u tom cjenovnom razeredu, vec da im moze stati uz bok, bar u nekim segmentima. U svakom slucaju za 50-60Eura super kupovina
ES9023 / WM8804 S/PDIF "Subbu DAC V3"
|
Vidim da si se pribilježio ...slušaš to ?
možeš povuč paralelu s onim dac-ah , Monikom ili.... od skupljih, aya2 ili d-09 'iz iste kuče' ?
šta se tiče tog razbacivanja eurima .... za diy mi je razumljivo kako stoji uz bok dosta skuplje komercijale ali kako vrijeme prolazi cijela hifa ide opčenito u tom smijeru. Sve svira poviše svoje klase i nekako sve ide prema tome da novac troše samo budale ....
Pojačala u formatu kutije šibica nadsviravaju svakakve mrcine a usb dacovi koje štampaju na kile , nadsviravaju dobro riješene cd plejere :-/
Citiraj:
Autor syss
ovi monitori imaju br port naprijed... slobodno ih nabiješ na zid.
nije idealno, ali će biti oke
računaj da oni imaju 16icu midbass, a to isto znači puno.
|
Ja bih prije rekao da to znači previše ako zvučnik nije namjenjen za taj smještaj. Monitor ,a stol pogotovo je jedna ogromna reflektivna ploha koja IMHO utjeće više o lokacije BR potra / blizine stražnjeg zida u slučaju da je isti s stražnje strane...
Citiraj:
Autor yoke
|
S obzirom da se TA2024 drži za nijansu boljim* možda nebi bilo loše iči na nešto bazirano na tome ...ukoliko bi se moglo nači nešto na ovoj razini 'biranih dijelova'
*snagu bi stavio postrani čak i s neefikasnim zvučnicima jer bi se velika večina iznenadila kad bi znala koliko malo im je potrebno u tim uvjetima / slušanje za računalom.
Citiraj:
Autor syss
takvog sam i ja mišljenja... spikeri su mi duplo skuplji od amp-a i to ciljano 
|
Iako se s boljim zvučnicima najviše dobije ( prostorija nastranu) vjerujem da bi u nevjerici gledao kad bi te spikere spojio na nešto više klase
Ja sam nedavno napravio taj eksperiment s Crestom 2 & 10ak puta skupljim pojačalom. Sviralo je ok