trafic je transformator (zaokružio sam ti zeleno, to su inverterski transformatori, komad košta oko 45-75 kn, zavisi ne vidim na slici njihove oznake)
http://tinypic.com/r/35idudz/6
Ispitivanje vršiš multimetrom kojeg postaviš da mjeri otpor.
Lampe ti se nalaze u samom lcd-u, moraš rastaviti LCD panel nalaze ti se u gornjem i donjem djelu LCD-a, pazi ako rastavljaš moraš biti jako oprezan da nešto ne polomiš, imaš hrpu youtube tutorijala kako rastaviti.
Kondići su ti oko 2 kn komad osim onoga velikog on ti je negdje oko 45 kn.
To crveno ti je osigurač i normalno je to bjelo iznutra (to je pjesak) ima raznih izvedbi tih osigurača.
To što se tebi događa je da ti se gasi pozadinsko osvjetljenje, kao što sam ti već rekako malo je hebeno napraviti dijagnostiku jer može biti par uzroka kvara. Baš se mora dio po dio ispitivati. Ali po tvojim simptomima rekao bi da je jedna lampa pri kraju, što i nemora biti baš se moraju ispitati komponente.
Probaj ovako vidi da li tu negdje kod tebe ima neki RTV servis i odfuraj im ekran da ti istestiraju što je kvar, ali uleti s spikom da nemaš s čime testirati lampe pa da ti oni provjere, upotrijebi moj post malo za neku spikicu tako da vide da imaš neko znanje da te ne oderu za popravak.