Citiraj:
Autor bixsy the king
1.Ne gledaš film zbog efekata,al uživaš u njima...to kao da si rekao da nemaš ferrari,al ti ga je gušt vozit... 
|
ne okreci napisano, molim te. napisao sam da uzivam u efektima i da su meni pozeljni, ali bazirati film na efektima ili hvaliti film je (posto si ti napravio takvu paralelu) je uzivati recimo u brzini koju daje jedan ferrari. a gdje su ostatak karakteristika koje daju jedan automobil, jedan ferrari? tj, jedan film?
Citiraj:
Autor bixsy the king
2.Avatar je po priči ˝žešće plitko američko sranje˝ ?  Na kojim to tvrdnjama zasnivaš i koji po tebi filmovi onda spadaju u ˝top rang˝ ? 
|
kada vec trazis, tipicno americko videno zilijun puta - MI smo dosli, MI to hocemo, MI cemo to uzeti. ali onda je tu neki lik koji se bas mora zaljubiti u nekoga sa "te druge strane", on bas eto postane voda tih "drugih" i oni pobjeduju sva zla i nepravde, ma koliko oni imaju napredu tehnologiju i bili superiorniji.
sorry, ja ne gutam romantiku, sretne zavrsetke, realistican sam. plus sto mi je nerealno skroz da ce ljudi imati takve mogucnosti putovanja ko' zna kuda, a imati i dalje danasnje prioritete i nacin koji je prikazan u avataru (pokoravanje ili smrt). i znam da me ubijala pomisao na amere i indijance kroz cijeli film, na sta sam posebno alergican. ko' nekakvo podsjecanje, ali u buducnosti, i sta, ispricavanje?
Citiraj:
Autor bixsy the king
Ne znam što je pjesnik želio reći ovim svojim izjavama...pogotovo kad se dotaknuo Avatara...pravo osvježenje filmske industrije kad je naslov izašao na filmska platna...od režije i efekata, same priče i razvoja radnje...visoka,visoka ocjena...
Mogu shvatit da se nekom nije svidio film,ali dati izjavu poput ove mi je neshvatljivo... 
|
pravo osvjezenje?

avatar je tip filma koji je bio toliko napumpan marketingom da je to nesto nezamislivo. sve novine, sve tv kuce, internet, sve je bilo puno o najvecem i najboljem filmu ikada. IKADA.
a iskreno, ja kao prosjecni gledatelj sam dobio sam ogromnu hrpetinu prvoklasnih efekata upakiranu (kako je rekao Sa_Stilom) u prekokrasni celofan prezvakane i probavljene price. ja ne biram zanr, film sa 4 recenice moze biti zanimljiv i kvalitetan. film bez ijedne puske isto tako moze biti kvalitetan, film duzine 15 minuta kao i 215 minuta moze biti itekako kvalitetan. no avatar je u tom smislu, IMHO kako rekoh, vrlo vrlo nisko. tu nema kvalitete, nema ideje, nema svjezine, nema utiska/poruke na gledatelja.
koja je poruka? ljubav pobjeduje sve? zaista? dobra volja i nada mi je dovoljno da prebrodim sve nedace i zla svijeta? osobno sam previse toga prosao i previse toga vidio da bi bio takav optimista.
no, necu dalje osobno. tebi je avatar revolucija i to je sasvim ok, svatko kvragu ima svoje misljenje. moje je da je to tipicno komercijalisticko prenapuhano americko sranje od poluproizvoda zamotano u najljepsi omot i marketinski izreklamiran do nebesa sa samo jednim ciljem - zarada. nikakva umjetnicka vrijednost nije prisutna u samom aktu filma, jer kako rekoh, ja ne smatram da su efekti - umjetnicka vrijednost. volim ih kao i svatko drugi, no oni su tu sa strane, apsolutno nevazni za kvalitetu filma. nista vise, nista manje. da bi ga isao gledati jos jednom, moooooooozda za par godina kada mi izlapi sto je tocno radnja.