Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 09.08.2012., 17:11   #782
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Haha, sorry pisao sam u pol tri. :P

Evo kak izgleda (sorry, mrvicu je losa slika al sve se vidi):
http://d.pr/i/ndpV

Sad tek vidim da je mogo fino premjestit početak cijevi odvoda kondenzata na drugu stranu klime i onda drito van kroz rupu, al valjda je svejedno...
Odlično je to montirano. Bolje da ti nije premještao odvod na lijevu stranu klime pošto je onda montaža masu zahtjevnija, a i dolazi do problema ukoliko moraš klimu odvojiti od zida pošto se odmah odvod čupa van iz klime pa može biti sranja. Tava je dovoljno dignuta i ima fini pad iza klime tak da tu nema problema. Jedino ako mu se na ulazu u rupu diže odvod, mada sumnjam pošto izgleda kvalitetno montirano.

Citiraj:
Autor Deathwish Pregled postova
Pozdrav ekipa, huntam neku klimu si čopit jer je ovo ljeto overpowered
e sad namjena te klime bi bila naravno hlađenje i grijanje po zimi pa dali imate neke preporuke?

Pretpostavljam da ove jeftine od 1k kuna nisu isplativa investicija
Ako ti treba i za hlađenje i za grijanje, obavezno mora biti inverter. Non inverteri griju do vanjske temperature od 0 celzija, Gree se reklamira da grije do -10 (lol), dok inverteri griju do -10 ; -15 vanjske temperature (ima i jačih, ali koštaju ko suho zlato).

Znači non-inverter ok grije u prijelaznim razdobljima (jesen-zima : zima-proljeće), dok inverter može grijati praktički čitavu zimu ukoliko si na moru, ili dobar dio zime ukoliko si oko Zagreba/Slavonije. S time da i inverteru pada kapacitet što je vani hladnije.

Preporuka:

High End:

Mitsubishi Super DC Inverter
Toshiba Suzumi Plus

Niži High End ili visoki Mainstream ():

Mitsubishi Standard DC Inverter
Toshiba Avant

Mainstream: - 3,5kW modeli, ne znam da li ti treba jače od toga.

Midea Alfa Plus (MSH-12HRDN1)
Gree Change (GWH12KF-K3DNA6A)
Samsung AQV12PWCN
Bartuc je offline   Reply With Quote