View Single Post
Staro 26.06.2012., 22:07   #623
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
Sad je možda malo kasno graditi tako nešto (projekt Tesla jel) kad je već HT istu stvar počeo graditi, ali činjenica je da je nebulozno da svaki operater provlači vlastiti kabel kako ne bi morao plaćati HT-u...
Upravo to, stvarno je bezveze polagat opticki kabel 3 puta do svakog korisnika samo zato da se kaze da imaju svoju mrezu.

Trebali bi se jednostavno dogovoriti, recimo da svi telekomi imaju obvezu iznajmljivati svoju mrezu, te zbog toga se brze siriti, a ne polagati optiku tamo gdje je vec ima.
Npr. Tamo di je Amis napravio svoju mrezu, on nju iznajmljuje svim ostalima, Metronet ima par kvartova u Zg pokriveno, tako da je to dosta manji trosak.

Jasno mi je da se ostalima neda ulagati u manje urbana podrucja posto nebi bilo tolko isplativo, ali s druge strane, zasto ulagati tamo gdje uopce nije potrebno? Kablovi ce biti polozeni, a neiskoristeni.

Ne slazem se s projektom Tesla zato sto je pokrenut par godina prekasno, te zato sto samo zele pokriti Zg, koji je najatraktivniji za ulaganje ostalih telekoma.