U tome i je problem, edimaxov stick uopće ne vidi moj TP-Link od tamo odakle bi ja htio da ga vidi.
Novi set problema, u mijenjanju antene i prčkanju po postavkama, uspio sam nekako degradirati wireless signal do te razine da je neupotrebljiv.
Dakle, vratio sam originalnu antenu, kad sam vidio da od ovog ribičkog štapa nema neke koristi. Zatim sam primijetio da mi je na mobitelu internet preko wirelessa spor. Pričekao sam par dana misleći da je do optime. Onda sam pokušao vratiti sve kako je bilo, npr. vratiti kanal na AUTO, transmit power na low i slično. Međutim, nije pomoglo. Onda sam odradio reboot s vraćanjem na tvorničke postavke. U tom rebootu mi je zaboravio PPoE korisničko ime i šifru, pa sam nazvao korisničku. Dečko na kojega sam naletio je bio jako ljubazan i uslužan i negdje 20 minuta mi je pokušavao pomoći unatoč tome što je usput negdje dometnuo da ne jamče brzinu na wirelessu tako da pretpostavljam da mi je mogao poklopiti slušalicu da je htio.
Na kraju, naravno, nije uspio jer je problem fantomski a opet materijaliziran. Sve radi OK osim što na wirelessu većinom ne uspije prevaliti brzinu od 0,23 Mbps, ponekad prebaci preko 1,5 Mbps, ali to pripisujem nepreciznosti speedtest.neta jer se to dogodi svaki dvadeseti put.
I što sad? Jesam li mogao skuriti nešto u routeru stavljanjem 10 dBi omni antene umjesto 5 dBi? Ili toliko nemam sreće da sam naletio na bug u firmwareu.
Još bi htio naglasiti da na žici na istom laptopu sve radi normalno, brzina između 4,5 i 6,3 Mbps, kako speedtest kada uhvati.