View Single Post
Staro 13.06.2012., 19:02   #5188
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Habibulin Pregled postova
Pošto frendovi / obitelj posjeduju navedene modele ( odnosno LW650s i G30 ) tj. često sam imao priliku gledat utakmice, filmove etc. mogu slobodno reći da su modeli u HG Spotu sasvim prihvatljivo kalibrirani. S druge strane dobivam negativne komentare ekipe koja nije niti isprobala LG , već samo plazmu i onda u startu križaju sve druge argumente. Ako s druge strane imaš isključive ljude tj. fanboyeve naravno da je teško komunicirat. Malo mi je smiješna tolika "obrana" Panasonica, kao da sam nekim pojedincima napao dijete, chill.
Prihvatljivo kalibrirani? Nema prihvatljivo/neprihvatljivo kalibriranih uredjaja. Ako cemo usporedjivati dva TV-a, onda netreba stvari "od oka" namjestiti i reci, da, ovaj je bolji a ovaj losiji.
Nisam fanboy niti jedne strane ali se nemoze nista usporedjivati na nacin da odem do frenda i pogledam njegov Plazma TV, koji moze biti namjesten pogresno i otici do drugog frenda i pogledati njegov LCD TV koji je kalibriran sa neki od "pro" alata.
Jedini ispravan nacin usporedbe jeste da se to uradi istom okruzenju, kalibriran sa istim uredjajem i da ima isti izvor signala.
Ostalo su sve price koje nemaju smisla.

Citiraj:
Kolko je televizora Samsung ove godine izbacio, a da nisu imali 3D ? Kolko ih je izbacio LG, Sony ? Kolko mi je poznato skoro svaki film vrijedan spomena u 2011. i 2012. je došao u 3D-u. Prvi put se Euro i OI prenose u 3D-u.
Marketing.
Proizvodjacima je lagano pocela opadati prodaja i morali su naci nesto novo cime bi poboljsali prodaju. Poceli su Full HD, preko Smart TV i sada trose hrpu novca da kupce uvjere da im treba 3D, zbog toga tu tehnologiju trpaju na sve moguce i nemoguce uredjaje. Vide da im se ulaganje nije isplatilo toliko brzo koliko su htjeli, pa udaraju svim mogucim sredstvima da kupce uvjere da je 3D nesto najbolje sto se moze kupiti.

Citiraj:
No kao što sam već spomenuo prije, dosta toga će bit jasnije kada Apple uđe na TV tržište. Nekako sam siguran da je tržište ipak premalo za 10+ brendova, te da će se taj broj dosta reducirat.
Apple nece nikad izbaciti Plazma TV. Nikad. Appleu je najbitniji dizajn i sve ostalo ce zrtvovati samo da bi uredjaj izgledao estetski dobro. Naravno da ce prigrliti LCD a kasnije i OLED tehnologiju jer im to omogucuje da imaju jako tanke uredjaje, pa mogu napraviti lijep dizajn.
A marketing ce se pobrinuti da istakne najbolje karakteristike njihovog uredjaja, te pri tome sto bolje sakriti nedostatke koje uredjaj ima.