Pozdrav svima, priča ide ovako, prije 3 i pol godine sam kupio laptop HP ProBook 4510s
- Intel® Core™2 Duo Processor T5870
- 4Gb 3GBB DDR2 800 MHz
- 500gb HDD
- :ATI Mobility Radeon™ HD 4330
....
sa namjerom da odmorim od kopanja po računalu doma. I sve bi bilo super da mi nije došao u ruke jedan razbijeni Lenovo laptop koji je imao procesor C2D T8300 koji paše u moj laptop (ipak je malo jači i nudi virtualizaciju). Laptop sam rastavio, zamijenio procesore, temeljito ga počistio, stavio kvalitetnu pastu, sve skupa sklopio i upalio. I gle čuda sve radi, laptop se brže podiže (win 7 64bit), Windows Experience Index daje bolje ocjene... ma sve super jedno sat vremena... nakon toga laptop se samo ugasio.
Brzinsko rastavljanje, "šnjofanje" ploče da nije nešto izgorilo, sklapanje i paljenje. Laptop malo okljeva ali pali se, jedino ventilator puše na maksimumu. Windowsi se normalno dižu, očitanje senzora za temp. ok, sve normalno radi ali ventilator puše konstantno i na bateriji i na punjaču na max.
Rastavljanje laptopa 3.put. Vraćanje originalnog procesora, sastavljanje, paljenje i opet puše na maksimumu i to od trenutka paljenja do potpunog podizanja OS-a i tokom rada.
Resetiranje Bios postavki, rastavljanje, vađenje baterije, update Biosa (nekoliko puta), sklapanje sa starim i "novim" procesorom i stalno isti problem. Ventilator jednostavno radi na maksimumu cijelo vrijeme.
Danas uzeo preko oglasnika cijeli cooler, skinuo sa njega ventilator, rastavio laptop, stavio na svoj cooler "novi" ventilator i gle čuda - ventilator i dalje radi na maksimumu.
Već tri tjedna čitam po forumima i uvijek se vraćaju na početke i čiščenje laptopa od smeća, ali moj je apoteka, od uvijek, svaka 3-4 mjeseca dobije čiščenje.
Moram priznati da me već pošteno živcira i da neznam što da radim. Čak bi ga i prodao koliko me živcira ali ne mogu ga nekome uvaljati ako ne radi kako treba.
Ima tko kakvu ideju?