uputili su me na ovu temu, nemam pojma o mrežnom spajanju, te vas usrdno molim da mi se obraćate kao da sam prvašić.
daklem, na b.netu sam (3d), spojen sam žično i imam onaj njihov modem scientific atlanta epc2203.
uskoro mi dolazi tablet
prestigio multipad pmp7074b3g.
treba mi za doma neki router ili drugo čudo za spajanje ovog tableta na net i eventualno za goste koji dođu s laptopom, tabletom ili čime već.
zanima me:
1. koji bi jeftiniji router uzeo da ga spojim na b.netov modem i hoće li to funkcionirati u kombinaciji s tabletom?
2. ako uzmem npr. router d-link dir-300, hoće li bit dovoljno da ga spojim na modem tamo di pišem ethernet i da mi tablet uhvati signal u stanu? hoće li trebat nešto posebno namještat i konfigurirat za tablet i router?
3. ostaje li stolni komp potpuno neovisan o novom routeru, odnosno nastavlja li primati internet preko modema kao i do sada ili ću i njega morati spajati na taj novi router, kao i tablet (napominjem da mi se to ne da, nemam vremena, komplicirano mi je...)?
guglao sam i pretraživao forum, ali nisam našao odgovore... možda negdi i piše, ali ja nisam skužio... sori.
molim dobre ljude da mi odgovore i unaprijed fala, gracias, spasiba, obrigado, blagodarim i tako to.