Citiraj:
Autor slish480
Pozdrav, trebam savjete za konfiguraciju do 5000 kuna sve iz adm-a bez hard diska, min, 4gb ram-a ali 8 bi bilo super, ako se kome da slozit ili mi rec jel bolje da idem na amd-a ili intela mislim na sandy bridge i5 nesto.
|
Evo iz adma...
Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN
Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance Heats.
Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology
PointOfView GTX560 Ti 1024MB GDDR5 256 bit, DVI 2x, mini HDMI
Zalman Z9 PLUS mid tower case. 207(W) x 464(H) x 504(D)mm.
5.046,01Kn
Sad ovisi da li ti treba pržilica? ako da, trebat će srezat nešto od ovih komponenti malo...isto tako možeš malo i još uštedit pa uzet i XFX 450W, al eto čisto radih budućih nadogradnji i nije neka marginalna razlika u cijeni u odnosu na XFX 550W...8 gb rama za svakodnevni rad i igranje ti ne treba, jedino ako koristiš neke druge aplikacije koje bi iskoristile taj sav ram?
Isto tako uzmi u obzir da će ti za malo bolji
oc 2500K trebat neko aftermarket hlađenje..mislim ne moraš uzimat odmah, to možeš i kasnije jednostavno dokupit...a 2500k će odrađivat solidno posao i na stocku, al šteta je ne oc-at taj proc, tako da ako nećeš odmah uzimat neko zasebno hlađenje..neka bude u bližoj budućnosti
Citiraj:
Imao sam ih sad 8 komada (XFX-a) i iskreno meni su ostavile dojam kao najglasnije. Kako u 2D okruženju tako i pod opterećenjem. Plus kaj je mana što ne možeš skidat hladnjak.
|
Ma jasno mi je sve to..nije nitko rekao da su tihe..samo osobno meni su performanse na prvom mjestu a tek onda ostali aspekti..i sam vidiš koliko je bolja 6850 u odnosu na 550ti...u svakom slučaju meni nije ostavila dojam da je toliko glasnija u odnosu na druge čak i nešto skuplje modele, možda je to malo više subjektivno...al ove s boljim hlađenjem i koštaju više naravno...iako ne znam jesi čuo npr. Toxic verziju od Sapphire-a...ona mi je ostavila dojam kao najglasnija od dotičnih, čak i dok puštaš glupi video na youtube-u...preporodio sam se kad sam stavio AC Twin Turbo gore

..al i ne bi mi toliko smetalo da nisam u jako tihoj sobi, gdje tv nikad ne radi