Tema: Rage
View Single Post
Staro 17.10.2011., 13:11   #291
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ovo za teksture koje nisu lijepe kada se skroz približiš zidu je gospon Carmack lijepo rekao da će biti "ružne" jer im je poanta napraviti brzi i dinamičan FPS, a ne onaj di ćeš ići buljiti u svaki zid izbliza te zbog toga imati igru koja radi par puta sporije.
zvucis kao da si unajmljen od strane id-a da prodajes maglu..

poanta im je bila napraviti brzi i dinamicni FPS? ideees.

Citiraj:
Onak, koliko moraš biti glup da nakon takvog intervjua koji ješ ohoho davno došao imaš očekivanja da ćeš vidjeti neš najlijepše ikad u PC svijetu. Ako ovo nije definicija neralnih očekivanja, onda ne znam kaj je!
nitko nije ocekivao crysis 3, ali ljudi su ocekivali da ce igra biti dovoljno ispolirana da se carmack ne mora nakon izdavanje igre ispricavati i izbacivati patcheve od 1gb (g-i-g-a-b-a-y-t-a) i razmisljati da li da izbaci high definition texture packove od 150!gb

Citiraj:
Igra za quality/performance jede CoD i sve ostale FPSe za doručak!
mislim da resistance 3, crysis 2, killzone 3, metro 2033, bioshock 2, bad company 2, aliens vs predator ipak nude bolji omjer qualitya i performancea (naravno iskljucujuci exkluzive)

Citiraj:
Fokus nije bio na najboljoj "grafici" nego na cijelom procesu rada na igri.
i jos malo prodavanja magle..

da, ostali timovi se fokusiraju na grafiku a ne ne cijeli proces izrade igre, zato se danasnje igre bore za prevlast sa 3d markom..

Citiraj:
Točno se znalo što će biti od id Tech 5 enginea, a što se može očekivati od prave koke id Tech 6. Doom 4 koji se sprema će će raditi opet kako bi na prosječnom novom kompu radio u 60 fpsa, dok će za konzole ipak spustiti na 30 fpsa.
doom 4 se radi na rage engineu, tj id tech 5, a ne 6.

Citiraj:
Anyway, s obzirom koliko je Rage zabavan FPS, Doom 4 će biti još više jer će biti više u stilu Dooma 2, nego Dooma 3.
rage je zabavan FPS? rage je solidan FPS.

i ako doom 4 bude u stilu dooma 2 onda ce to biti jedan veliki flop od igre posto danas takav stile igre nema prodju.

Citiraj:
Nemaš pojma o čem pričaš
Govoriš o jednom od najboljih programera u industriji i još k tome čovjeka koji konačno ima zbog zenimaxa više vremena za programiranje jer se ne mora baviti vođenjem studija i birokracijom kao nekad. Također mu se ne da više zajeb***i sa licensingom enginea kao što je to bio slučaj u prošlosti pa ni tu nema više bacanja vremena.
on mozda vise ne vodi studio u smislu da bira zaposlenike, bavi se financijama i ostalom birokracijom, ali vodi studio u smislu da se njega pita u kojem smjeru ce ici igra i njegova rijec je zadnja.

svi su mu zaposlenici govorili da je bolje da igra ide u 30 fpsa na konzolama, no on je odlucio da ide u 60 naustrb grafike i dodatnih elemenata koji utjecu na igrivost a povezani su sa engineom (npr dizajn levela, tj njihova velicina i koliko elemenata mogu nagurati u njih).

carmack odlucuje koje ce se igre raditi i kako. ja sam rekao da bi bilo bolje kad bi netko drugi to radio umjesto programera.
nisam ja osporavao njegov programerski genij, vec sposobnost da vodi studio i odlucuje u kojem smjeru ide igra.

no posto zvucis kao nerazumni nuthugger i jos prije nego sto je igra uopce izasla i sto si ju odigrao si ju branio kao sedmo svjetsko cudo (stovise ignorirao filmice koje si ljudi uploadali a u kojima se prikazuju svi problemi sa loadanjem low quality textura), mislim da nema smisla ici u daljne rasprave s tobom.

Zadnje izmijenjeno od: Ordem. 17.10.2011. u 13:17.
Ordem je offline   Reply With Quote