Citiraj:
Autor Mad_Duke
Ovo za teksture koje nisu lijepe kada se skroz približiš zidu je gospon Carmack lijepo rekao da će biti "ružne" jer im je poanta napraviti brzi i dinamičan FPS, a ne onaj di ćeš ići buljiti u svaki zid izbliza te zbog toga imati igru koja radi par puta sporije.
|
zvucis kao da si unajmljen od strane id-a da prodajes maglu..
poanta im je bila napraviti brzi i dinamicni FPS? ideees.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Onak, koliko moraš biti glup da nakon takvog intervjua koji ješ ohoho davno došao imaš očekivanja da ćeš vidjeti neš najlijepše ikad u PC svijetu. Ako ovo nije definicija neralnih očekivanja, onda ne znam kaj je!
|
nitko nije ocekivao crysis 3, ali ljudi su ocekivali da ce igra biti dovoljno ispolirana da se carmack ne mora nakon izdavanje igre ispricavati i izbacivati patcheve od 1gb (g-i-g-a-b-a-y-t-a) i razmisljati da li da izbaci high definition texture packove od 150!gb
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Igra za quality/performance jede CoD i sve ostale FPSe za doručak!
|
mislim da resistance 3, crysis 2, killzone 3, metro 2033, bioshock 2, bad company 2, aliens vs predator ipak nude bolji omjer qualitya i performancea (naravno iskljucujuci exkluzive)
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Fokus nije bio na najboljoj "grafici" nego na cijelom procesu rada na igri.
|
i jos malo prodavanja magle..
da, ostali timovi se fokusiraju na grafiku a ne ne cijeli proces izrade igre, zato se danasnje igre bore za prevlast sa 3d markom..
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Točno se znalo što će biti od id Tech 5 enginea, a što se može očekivati od prave koke id Tech 6. Doom 4 koji se sprema će će raditi opet kako bi na prosječnom novom kompu radio u 60 fpsa, dok će za konzole ipak spustiti na 30 fpsa.
|
doom 4 se radi na rage engineu, tj id tech 5, a ne 6.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Anyway, s obzirom koliko je Rage zabavan FPS, Doom 4 će biti još više jer će biti više u stilu Dooma 2, nego Dooma 3.
|
rage je zabavan FPS? rage je solidan FPS.
i ako doom 4 bude u stilu dooma 2 onda ce to biti jedan veliki flop od igre posto danas takav stile igre nema prodju.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Nemaš pojma o čem pričaš 
Govoriš o jednom od najboljih programera u industriji i još k tome čovjeka koji konačno ima zbog zenimaxa više vremena za programiranje jer se ne mora baviti vođenjem studija i birokracijom kao nekad. Također mu se ne da više zajeb***i sa licensingom enginea kao što je to bio slučaj u prošlosti pa ni tu nema više bacanja vremena.
|
on mozda vise ne vodi studio u smislu da bira zaposlenike, bavi se financijama i ostalom birokracijom, ali vodi studio u smislu da se njega pita u kojem smjeru ce ici igra i njegova rijec je zadnja.
svi su mu zaposlenici govorili da je bolje da igra ide u 30 fpsa na konzolama, no on je odlucio da ide u 60 naustrb grafike i dodatnih elemenata koji utjecu na igrivost a povezani su sa engineom (npr dizajn levela, tj njihova velicina i koliko elemenata mogu nagurati u njih).
carmack odlucuje koje ce se igre raditi i kako. ja sam rekao da bi bilo bolje kad bi netko drugi to radio umjesto programera.
nisam ja osporavao njegov programerski genij, vec sposobnost da vodi studio i odlucuje u kojem smjeru ide igra.
no posto zvucis kao nerazumni nuthugger i jos prije nego sto je igra uopce izasla i sto si ju odigrao si ju branio kao sedmo svjetsko cudo (stovise ignorirao filmice koje si ljudi uploadali a u kojima se prikazuju svi problemi sa loadanjem low quality textura), mislim da nema smisla ici u daljne rasprave s tobom.