Citiraj:
Autor trouble
Dobro,kaj ZG ima sindikat pizzerista?
Da znam da ne buncaš,reko bi da si zašao u regiju pričanja gluposti...
Ko prvo,niko nemre gazdu koji oće stavljat kvalitetne stvari u/na pizzu(a takvih ima,vjeruj mi) natjerat da mu dobavljač bude METRO. Drugo,frend mi je do nedavno bio vlasnik jedne renomirane pizzerije i zaposlio drugog frenda koji je radio ko picmajstor tamo....tak da znam kaj pričam.
Drugo....domaći šampinjoni? Toga tek moš na prste nabrojat. 95% pizzerija opere kiselinu s onih predivnih tursko/rumunjskih gljivica,nareže na 3 djela i stavi na pizzu. 2005. godine je samo 4-5 pizzerija u ZG županiji imalo stroj za sviježe šampinjone(zamisli da onu mrcinu moraš ručno na 10 ak djelova nasjeć) a ostali su radili po goreopisanom sistemu 
|
Ha, što reći na ovo. Da malo bolje znaš ekonomiju poslovanja restača, picerija i sličnih lokala, shvatio bi da je za 99 % vlasnika jedini Bog profit, a ne da buš ti jel kvalitetne sirovine u jelu. Da ne bi bilo zabune, pizza je fina i sa Metro ( ovo shvati kao metaforu za uvozno smeće ) sastojcima ako je pripremai dobar meštar.
Zar misliš da u restačima koji nude "tjesteninu sa škampima" dobiš nutra škampe? Dobiš jeftine kozice iz Tajlanda koje su musave ženturače trijebile prstima iz njihovih oklopa, za nadnicu od 2-3 $ na dan...
Pileća prsa u umaku od vrhnja sa sirom? Kaj misliš da je slobodnotrčeći Jelcov picek položio svoj mladi život da bi ti mljackao? Ne, prsa su veliko smrznuto pakiranje iz Metroa, uvoz iz Brazila a cijena za kilu niti 20 kn.
Ako do sada još nisi shvatio da je Lijepa naša, europska kanta za smeće, onda ti ja više niš ne mogu pomoći...
Kaj se tiče šampinjona, svaka picerija koja stavlja ukiseljene gljivice trebala bi biti zabranjena.
Dobar tek