Kaj je lijepo u Barceloninoj igri? To kaj se bjesomučno dodaju jedno 695 puta u minuti bez smisla i razuma tražeći prvog slobodnog igrača do sebe? To je lijepo? To je efektivno, ali nije lijepo, bar ne ljudima koji znaju i razumiju nogomet. (pustimo na stranu to što 95% tinejdžera svršava na Barcelonu, pa makar i igrali bunker do neba govoriti će kako je to svemirski nogomet) Barcelona ubija igru, čini utakmicu kilavom i negledljivom. Tu nema akcija, jer dodavanjem protivnička ekipa ne može napraviti igru, a Barcelona je toliko bezidejna i izgubljena u svojoj pas igri da njihove akcije izgledaju kao "uletilo koki zrno".
To može biti lijepo samo onima koji nikad nisu igrali, niti imaju pojma o nogometu. Npr mojoj curi.
Onaj Messi - on kao igrač ne vrijedi ništa više od prosječnog playmakera iz Plzena. On nema tehniku upola kao što novinari razglašavaju. Npr što se tiče tehnike, brzine i samog ubrzanja, Messi se može sakriti pred jednim Ronaldom. Baci Messija u drugu momčad, on se neće moći izboriti za loptu, a kamoli za gol šansu. Neš ti Messija. Eno ga u Argentini, usro se ko grlica. Di je on od jednog Ronaldinha ili Pelea, nebo i zemlja. Mali ima strašnu ravnotežu i stabilnost i on u biti igrače prolazi sitnim korakom i naglim promjenama smjera. To je tehnika? Ne, to je genetika, a prava tehnika je kod drugih igrača. Šimunić bolje i atraktivnije barata s loptom nego Messi.
Jedna Njemačka igra nogomet. Nogomet u punom smislu riječi, akcije preko krila, konkretni pasevi i forovi, totalni MUŠKI nogomet, driblinzi, šutevi sa 25 metara, atrakcija, napetost. To je ono što čini nogomet. A ne dodavanje od jednog do drugog šesnaesterca i onda se tako ušećeš u protivnički gol. Ili kad mi se onaj Busquets/Alves/Pedro i slični počnu valjati kao da umiru nakon što ih netko samo pogurne. Mislim bravo, prava muškost. Da Barca nema Villu i Xavija, ne bi se uopće usudio gledati njihove utakmice. Njihovo vrijeme je prošlo i oni su pročitana knjiga, i to hvalim te Bože jer je ovo negledljivo što oni rade.
Inače nisam navijač Reala, da ne bi odmah bilo reakcije 13 godišnjaka koji su izašli van pri rođenju sa Barcinom zastavom kvazi. Ne da mi se čitati trollanje.
Citiraj:
Autor timmy
Ako ovo nije neka zajebancija, onda posjeti ovo
|
Nije zajebancija. Ti posjeti
ovo. Nema na čemu.
Robert7, ko si pa ti? Kaj je s glavom?