Citiraj:
Autor Quantum
OK, jasno je da padaju performanse s manjim kapacitetom, ali link koji si stavio uspoređuje najjači RevoDrive 3 s najslabijim(?) RevoDriveom prijašnje(?) generacije. Nije ni čudo da je bahato pobrisao pod sa svima. 
|
U pravilu je veća razlika od one koju bi korisnici željeli ... to je ujedno i uzrok tolike razlike u cijeni između 240GB i 480GB modela. Uglavnom, vjerojatno će s vremenom i modeli manjeg kapaciteta doći na red za testiranje ... strpljen - spašen.
Citiraj:
Neka je pad performansi najmanjeg RevoDrivea 3 nekih 10-20% u odnosu na najveći - nije da će to u nekakvom karakterističnom enthusiast-desktop scenariju ikad biti primjetljivo.
|
E tu već dolazimo do pitanja, da li je potrebno "enthusiast desktop" korisniku 160K IOPs-a za pokretanje svakodnevnih aplikacija.
Citiraj:
Pa ne bi smjeli udariti carinu - nije li to u istoj kategoriji s knjigama i slično? Mislim, ne znam te propise, ali to bi definitivno trebalo biti tako. Ne znam, također, mijenja li se išta ulaskom HR u EU....
|
Mislim da se to zove carinska procjena, kao i procijenjena carinska vrijednost ... ugl. imaju potpuno "slobodne ruke" prilikom obavljanja carinjenja. Iskustvom poučen
Citiraj:
Cable management u dobrom kućištu je gušt, ali govorimo tu o 4 SATA3 kabla i 4 molex-to-SATA kabla. Ja u svom Antec P183 ne vidim baš načina kako bih to izveo - osim ako negdje ne bih našao kablove približno točne udaljenosti kolika mi je potrebna (jer kako se riješiti gvale viška žica?). Pretpostavljam, doduše, da bi to uz dosta truda ipak bilo izvedivo.
|
Dva
ovakva komada, plus malo zabave kod izrade jednostavnog 2.5" kaveza ... znam točno gdje bi to sve sjelo u ovu P182-jku ispod stola
Citiraj:
Apsolutno, ali tu već zalazimo u 500US$ price-range kontrolera (kako si i sam rekao), koji čini 70% cijene najslabijeg Reva 3. Kada si rekao da ne bi stavljao Vertexe3 u RAID, nisi rekao koje bi diskove prije stavio? Intela? Samsunga?
|
Svega ima na tržištu ... po raznim cijenama, recimo da se i jedan Crucial ili Corsair također mogu vrlo solidno složiti u setupu (premda dolazi i još par solidnih imena na svjetsko tržište).
Zanimljivo je, da je jedan Crucial upravo sa Marvellovim kontrolerom napravio solidan posao u SSD segmentu.
Citiraj:
BTW, OCZ rejta taj svoj disk sa MTBF od 2 milijuna sati, dok je recimo Intel 510 (a njihovi diskovi slove kao etalon pouzdanosti, AFAIK) rejtan na 1.2 milijuna sati. Neka je OCZ napuhao taj svoj broj za 50%, svejedno mi se čini da je RAID0 nepouzdaniji. Bez obzira na backup (mislim, zbilja je suludo držati 4x RAID0 neštićen, to je non-issue), pitanje je tu i outage timea....
|
Možda nije naodmet spomenuti, da je i Revo ustvari neka (pod)vrsta RAID polja ...
Citiraj:
OK, štima, ali postoji li ploča s 4x Intel kontrolerom? Koliko čitam, Marvell se performansama nije baš iskazao.
Također, možda sam neopravdano konzervativan, ali baš i ne bih povjerio svoje 4x RAID0 polje nekakvoj Asmediji.....
|
Vjerujem da bi se ovo već u jednoj od sljedećih generacija Intelovih chipseta i ploča trebalo promijeniti, jer backward (SATA3 -> SATA1) kompatibilnost je neupitna, a brzine nikad naodmet.
Kakve li pomisli, jedan jeftin onboard kontroler jednostavno zaustavlja sve ove rasprave